Η Visa Europe επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε ευρωπαϊκές εταιρείες fintech

Πώς μπορούν να οφεληθούν και οι ελληνικές εταιρείες του χώρου από τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας.

Συνολικές επενδύσεις 100 εκατ. δολ. σε εταιρίες fintech στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Visa Europe, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Money Europe 2020 που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe Charlotte Hogg, η Visa ενισχύει και κάνει πιο απλή και επωφελή την συνεργασια της με το οικοσύστημα των fintech προς όφελος και όλων των πλευρών και του τελικού καταναλωτή.

Η Visa δίνει έμφαση μεταξυ άλλων σε fintech αρχικών σταδίων που προτείνουν λύσεις στον τομέα των αόρατων πληρώμων (invisible payment), αλλά και λύσεων που ενισχύουν την διαχειριση και τον έλεγχο των οικονομικων των καταναλωτών προς όφελος τους.

Ερωτηθείσα για το ελληνικο οικοσύστημα των fintech και γενικότερα των νεοφυών επιχειρησεων στην Ελλάδα η κ.Hogg επισήμανε ότι από πρόσφατη επίσκεψη στην χώρα μας, εντυπωσιάστηκε από την δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες πολλών επιχειρήσεων που συνάντησε. Κάθε χώρα που επισκέπτομαι έχει να επιδείξει στον τομέα της καινοτομίας, αλλά στην περιπτωση της Ελλάδας μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανάπτυξη και η δυναμική στον τομέα της καινοτομίας που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις μετά απο μια βαθιά περίοδο κρίσης, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Hogg.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και ελληνικές για συμμετοχή στο πρόγραμμα των 100 εκατ. της Visa μπορεί να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Visa ή να επικοινωνήσουν με τα τοπικά γραφεία της κάθε χώρας που έχει στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ