Η Viva Wallet εξασφάλισε νέα μεγάλη χρηματoδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων

Η Viva Wallet εξασφάλισε νέα μεγάλη χρηματoδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων

Η Viva Wallet, η πανευρωπαϊκή Neobank που παρέχει χρηματοοικονομικές και πιστωτικές υπηρεσίες πληρωμών προς επιχειρήσεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοινώνει την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 80 εκατ. δολαρίων από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  και την Breyer Capital.

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα και μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας έτσι στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού.

Για τις πληρωμές e-commerce, η Viva Wallet λανσάρει επίσης την καινοτόμα «one-line-of-code-integration» Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκινά τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων δια της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. . H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.