Η Volkswagen ρίχνει 20 δισ. ευρώ για να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Η Volkswagen ρίχνει 20 δισ. ευρώ για να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
epa05517815 (FILE) a file picture dated 02 October 2015 sgows a Volkswagen badge seen on a Volkswagen vehicle in Sydney, Australia. On 01 September 2016, the Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), a consumer protection agency, filed a lawsuit against the local division of Volkswagen, claiming that the automaker mislead consumers by intentionally selling over 57,000 vehicles over a 5-year period of time that were modified to conceal emissions fraud. EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo:

Ο ανταγωνισμός με την Tesla δημιουργεί μια τεράστια πρόκληση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Το γιγαντιαίο ποσό των 20 δισ. ευρώ δέσμευσε για άμεσες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση η Volkswagen, επιλέγοντας ήδη τους συνεργάτες οι οποίοι θα προμηθεύσουν την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με μπαταρίες και τεχνολογική υποδομή.

Δυόμιση χρόνια μετά το λεγόμενο dieselgate, το σκάνδαλο με την παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης δείχνει για πρώτη φορά τις προθέσεις της για μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η VW, έχει ήδη εξασφαλιστεί η προμήθεια μπαταριών για τις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας, στις οποίες διοχετεύει το 80% της παραγωγής της, ενώ σύντομα θα έρθει σε συμφωνία και με προμηθευτές για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Η κίνηση αυτή έρχεται να αυξήσει θεαματικά τον ανταγωνισμό με την αμερικανική Tesla, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως.

Στόχος του ομίλου VW είναι να πουλά 3 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε χρόνο από το 2025 και να αποκτήσει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε ένα από τα 300 διαφορετικά μοντέλα.

Οι εταιρείες LG Chem, Samsung και η κινεζική Contemporary Amperex Technology Co Ltd θα προμηθεύσουν την VW με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το τεράστιο κόστος του dieselgate, η VW τρέχει ήδη ένα ακόμη τεράστιο πρόγραμμα ύψους 34 δισ. ευρώ για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών όπως την αυτόνομη οδήγηση και άλλες προηγμένες υπηρεσίες ως το τέλος του 2022.