Η JP Morgan απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα στη Βρετανία

Η JP Morgan απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα στη Βρετανία
Representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 28, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Η JP Morgan Chase ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει από τις 16 Σεπτεμβρίου τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με mail που στάλθηκε στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνεται «εάν πιστεύουμε ότι πραγματοποιείτε πληρωμή που σχετίζεται με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, θα την απορρίψουμε» ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι πελάτες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν διαφορετική τράπεζα ή πάροχο για να επενδύσουν στα cryptos.

«Έχουμε παρατηρήσει αύξηση του αριθμού των απάτης κρυπτογράφησης με στόχο τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου» σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Chase γίνεται η τελευταία τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που περιορίζει την πρόσβαση των πελατών της στα κρυπτονομίσματα, εν μέσω μακροχρόνιων ανησυχιών για τη χρήση του σε διαδικτυακές απάτες που διεξάγονται από εγκληματίες.

H JP Morgan, μητρική της Chase, έχει προσελκύσει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες στην βρετανική τράπεζα από την έναρξη της υπηρεσίας που βασίζεται σε app, πριν από δύο χρόνια και σχεδιάζει να αναπτύξει την καταναλωτική τράπεζα σε άλλες διεθνείς αγορές με την πάροδο του χρόνου.

Τον Μάρτιο η NatWest επέβαλε νέα όρια στο ημερήσιο και μηνιαίο ποσό που μπορούν να στέλνουν οι πελάτες σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, επιδιώκοντας να προστατεύσει τους καταναλωτές από τους «εγκληματίες των cryptos».

Η ισπανική Santander ανακοίνωσε το 2022 ότι θα μπλοκάρει τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αποστολή πληρωμών σε πραγματικό χρόνο σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ως μέρος των μέτρων για την προστασία των πελατών από απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com