Η Wall Street ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της εκλογής Τραμπ

Η Wall Street ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της εκλογής Τραμπ
Photo:

Μίνι ράλι για τον Dow Jones – Μάζεψε απώλειες και έκλεισε με άνοδο.

Με άνοδο έκλεισε απόψε το χρηματιστήριο στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 256,95 μονάδων (+1,4%) στις 18.589,69 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας έκλεισε ενισχυμένος κατά 57,58 μονάδες (+1,11%) στις 5.251,07 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται αντιπροσωπευτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 23,7 μονάδων (+1,11%), στις 2.163,26 μονάδες.

Παρά τη μεγάλη αναταραχή στις αγορές, αμέσως μετά την εκλογή Τραμπ, η υπόσχεσή του για πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης γύρισε ανοδικά τις ευρωαγορές , ενώ έδωσε θετικό έναυσμα στη Wall Street. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Aberdeen Asset Management, James Athey, «Η αρχική αντίδραση των αγορών- στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου – ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο η προοπτική των μειωμένων φόρων και οι προσδοκίες εφαρμογής αναπτυξιακών πολιτικών- προεκλογικές υποσχέσεις Τραμπ- ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια».

«Είναι σημαντικό ότι ο κ. Tραμπ ήταν αρκετά εγκάρδιος στην πρώτη του εμφάνιση και για αυτό οι αγορές επανήλθαν από βουτιά 5% σε κάτι λιγότερο ανησυχητικό» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Ελ- Εριάν, στην εκπομή «Sauwk Bok».

Στο μεταξύ, στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέλαμψε έναντι του ευρώ αν και νωρίτερα είχε φτάσει να «βουλιάζει» έως το 1,1301 δολ. Ειδικότερα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,8% σε σχέση με το ευρώ στο 1,0943 δολ.