Η ζωή των gamers θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα με τα νέα βιντεοπαιχνίδια που ετοιμάζει η Microsoft

Η ζωή των gamers θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα με τα νέα βιντεοπαιχνίδια που ετοιμάζει η Microsoft
(FILES) Microsoft's Xbox logo is seen during the worldwide release of the Xbox Series X gaming console at an electronics store in Tokyo on November 10, 2020. Microsoft will pay $20 million to settle government charges that it collected personal information from children without their parents' consent, officials said June 5, 2023. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) Photo: AFP
Η τεχνολογία έχει κάνει την εμπειρία των βιντεοπαιχνιδιών ακόμα πιο συγκλονιστική.

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος του 2022 δεν ήταν και η καλύτερη για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία οδήγησαν σε μια μέτρια επιλογή τίτλων, με ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, κατά τη διάρκεια της περιόδου που είναι, συνήθως, η πιο πολυσύχναστη του χρόνου. Φέτος, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πιθανό να είναι πρόβλημα.

Την Κυριακή, η Microsoft επέτρεψε στους gamers μια ματιά στη σειρά παιχνιδιών της και, ανεξάρτητα από την κατάσταση της προτεινόμενης συγχώνευσής της με την Activision Blizzard, θα έχει πολλά νέα προϊόντα για να κρατήσει τους παίκτες απασχολημένους αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Πρωτοπόρος ήταν το Starfield, ένα νέο action RPG από την Bethesda Game Studios, τους δημιουργούς του Elder Scrolls. Ο εκτελεστικός παραγωγός Todd Howard λέει ότι είναι το παιχνίδι για το οποίο η ομάδα μιλούσε εδώ και χρόνια, αλλά η τεχνολογία του gaming ήταν προηγουμένως ανεπαρκής για να υποστηρίξει το όραμά τους. Το παιχνίδι ανοιχτού κόσμου με θέμα το διάστημα θα έχει πάνω από 1.000 πλανήτες για εξερεύνηση, καθώς και μια πλούσια μηχανή προσαρμογής χαρακτήρων.

Επίσης, αυτό το φθινόπωρο έρχεται το Forza Motorsport, το επόμενο παιχνίδι στο δημοφιλές racing franchise του Xbox, και μια μεγάλη αναβάθμιση στο Cyberpunk 2077, το οποίο ξεκίνησε με δυσκολία όταν κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, αλλά έκτοτε έχει αναπτύξει ένα σταθερό κοινό.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια νέα έκδοση της κονσόλας Xbox Series S, αυξάνοντας την ενσωματωμένη μνήμη σε 1 TB αποθήκευσης. Το νέο σύστημα θα κοστίζει 349 δολάρια, περίπου 50 δολάρια περισσότερα από την τρέχουσα Series S.

Η Microsoft δεν είναι το μόνο στούντιο παιχνιδιών που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο. Η Nintendo αναμφίβολα θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την επιτυχία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και σχεδιάζει να προσφέρει ένα δικό της show στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το αποκλειστικό Spider-Man 2 του PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου. Πληθώρα τίτλων σε πολλαπλές πλατφόρμες θα κυκλοφορήσουν επίσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων των Mortal Kombat 1, Assassin’s Creed Mirage και Alan Wake II.

Πέρα από το 2023, η Microsoft έδωσε επίσης στους παίκτες μια ματιά για το τι να περιμένουν την επόμενη χρονιά (και ίσως και μετά) στο Xbox, με ένα sneak peek στο νέο παιχνίδι της σειράς Fable, μια νέα επέκταση του Flight Simulator και το Star Wars: Outlaws, ένα open world videogame χωρίς Jedi από την Ubisoft.

Ενώ οι μετοχές των εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών παρουσίασαν χαμηλή απόδοση τελευταία, ο κλάδος παραμένει υγιής. Η Sony, τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια μέχρι στιγμής, και ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει διπλασιάσει τα έσοδά της από το Xbox 360 και αναμένει να σημειώσει έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: