Ιάπωνας πρωθυπουργός: Υποστηρίζουμε πάντα την πολιτική του Τραμπ

Ιάπωνας πρωθυπουργός: Υποστηρίζουμε πάντα την πολιτική του Τραμπ

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συμφωνεί με τον πρόεδρο Τραμπ για τον μεγαλύτερο ρόλο που πρέπει να έχει η Κίνα, για την άσκηση μέγιστων πιέσεων στην Β. Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί «απειλή για τον πολιτισμένο κόσμο» και επανέλαβε ότι έχει περάσει ο καιρός της «στρατηγικής υπομονής».

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ρητορική μου είναι σκληρή, αλλά κοιτάξτε τι συνέβη με την πιο ήπια ρητορική των τελευταίων 25 ετών», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε από το Τόκιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε χθες Κυριακή από την Ιαπωνία μια μακρά περιοδεία στην Ασία, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Βόρειας Κορέας.

«Υποστηρίζουμε πάντα την πολιτική του Τραμπ, σύμφωνα με την οποία βρίσκονται στο τραπέζι όλες οι επιλογές» για την αντιμετώπιση της ταχείας ανάπτυξης του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, απάντησε από την πλευρά του ο Άμπε.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι η χώρα του θα καταρρίψει τους βορειοκορεατικούς πυραύλους, «αν είναι απαραίτητο», ενώ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην Πιονγκγιάνγκ. Παράλληλα συμφώνησε με τον πρόεδρο Τραμπ ότι η Κίνα θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο να την πείσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα.

Εξάλλου ο Άμπε σημείωσε ότι το Τόκιο θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 35 εταιρειών και οντοτήτων της Βόρειας Κορέας, επιβάλλοντας επιπλέον κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ.

«Θα αποφασίσουμε αύριο να παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία 35 οργανισμών και οντοτήτων της Βόρειας Κορέας», ένα επιπλέον μέτρο προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των Ιαπώνων που έχουν απαχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και για να αντιμετωπιστούν το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, εξήγησε.