Ιαπωνία: Εξετάζεται η ανάπτυξη πυραύλων ικανών να πλήξουν περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας

Ιαπωνία: Εξετάζεται η ανάπτυξη πυραύλων ικανών να πλήξουν περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας
epa02799448 The upgrade version of medium range missile Shahab 3, is launched during the second day of military exercises, codenamed Great Prophet-6, by Iran's elite Revolutionary Guards at an undisclosed location in Iran, on 28 June 2011. Reports state that Iran was conducting the Prophet 6 war games, which include testing of the Shahab-3 ballistic missile, which has a range of up to 2,000 kilometres and is capable of reaching any part of Israel. EPA/STRNGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.

Οι πύραυλοι θα είναι τροποποιημένοι ώστε να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από τα 100 χιλιόμετρα στα 1.000 χιλιόμετρα, αναφέρει το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Θα αναπτυχθούν κυρίως γύρω από τα νησιά Νανσέι, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ιαπωνία έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε άλλες χώρες.

Οι περιφερειακές εντάσεις κλιμακώθηκαν αυτόν τον μήνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο εκτόξευσε πυραύλους κοντά στο νησί – το οποίο θεωρεί τμήμα της κινεζικής επικράτειας – αλλά και στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.