Ειδικές οδηγίες στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον κορωνοϊό

Ειδικές οδηγίες στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον κορωνοϊό
epa08161948 A Chinese man wears a mask while holding a child at Beijing Railway Station in Beijing, China, 25 January 2020. On 25 January, the National Health Commission of China confirmed the death toll from the Wuhan coronavirus outbreak has risen to 41 with 1,287 cases of patients infected as of 24 January. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι περιλαμβάνουν οι νέες οδηγίες για τα ξενοδοχεία και τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας.

Η Σανγκάη προχώρησε στην έκδοση ειδικών οδηγιών για τον τουριστικό τομέα και αναφορικά με την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Οι νέες οδηγίες προβλέπουν πως τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας θα πρέπει να ελέγχουν την θερμοκρασία των τουριστών που φιλοξενούν και αναφέρουν για τα ευρήματά τους στις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Τα ξενοδοχεία επιβάλλεται να καταγράφουν πληροφορίες για την υγεία των ατόμων που φιλοξενούν, αλλά και να ενημερώνουν για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τους πελάτες τους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες.