Ίδρυμα Γκέιτς: «Ρίχνει» ακόμα 250 εκατ. δολάρια στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην μάχη κατά του κορωνοϊού που έχει γίνει έως σήμερα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωστοποίησε ότι «ρίχνει» στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιπλέον 250 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα διατεθεί για να υποστηρίξει την ανάπτυξη χαμηλού κόστους θεραπειών και εμβολίων κατά του COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνεισφορά του Ιδρύματος Γκέιτς, η μεγαλύτερη έως τώρα, ανήλθε στα 70 εκατομμύρια δολάρια που δέσμευσε τον Νοέμβριο, φτάνοντας συνολικά τα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς, μέσω της συμμαχίας Gavi, έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια, ποσό που ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη συνεισφορά ιδιώτη στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

«Το αν ο κόσμος γίνεται καλύτερος για όλους εξαρτάται από τις ενέργειες των ηγετών του κόσμου και τη δέσμευσή τους να προσφέρουν τεστ, θεραπείες και εμβόλια στους ανθρώπους που τα χρειάζονται», δήλωσε η Μελίντα Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Gates.

Η συνεισφορά θα υποστηρίξει επίσης τη χορήγηση δοκιμών και εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, πρόσθεσε το ίδρυμα.

«Έχουμε νέα φάρμακα και περισσότερα πιθανά εμβόλια από ό, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στις αρχές του έτους. Αλλά αυτές οι καινοτομίες θα σώσουν ζωές μόνο αν γίνουν προσβάσιμες για όλους», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Gates.