«Υγρό πυρ» τα καύσιμα για νοικοκυριά – επιχειρήσεις

«Υγρό πυρ» τα καύσιμα για νοικοκυριά – επιχειρήσεις
A Whiting Petroleum Co. pump jack pulls crude oil from the Bakken region of the Northern Plains near Bainville, Mont. on Nov. 6, 2013. A sharp rise in domestic oil production from the Bakken and other parts of the U.S. has led to a dramatic increase in crude shipments by rail due to limited pipeline capacity. (AP Photo/Matthew Brown)

Αυξήσεις «φωτιά» σε αμόλυβδη και πετρέλαιο. Πόσο θα ακριβύνουν οι τιμές.

Υγρό… πυρ στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Ανάλογα με το σενάριο που θα επιλεχθεί οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης θα εκτοξευτούν κατά 12,3 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 13,5, ενώ υπάρχει και το πιο εφιαλτικό σενάριο για αύξηση που μπορεί να φτάσει τα 42 λεπτά!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπροστά στην αγωνία του να «κλειδώσει» την αξιολόγηση έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές σενάρια αναπροσαρμογής των ΕΦΚ, που είναι ικανά να τινάξουν στον αέρα οικογενειακούς αλλά και εταιρικούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ» ιδίως στα καύσιμα κίνησης (αμόλυβδη βενζίνη και ντίζελ) δύο είναι οι προτάσεις που εξετάζονται:

  • Η πρώτη της αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 10 λεπτά το λίτρο.
  • Η δεύτερη της εξίσωσης του χαμηλότερου κατά 44 λεπτά το λίτρο ΕΦΚ του ντίζελ με εκείνον της αμόλυβδης.

Στην πρώτη άσκηση που κάνουν οι τεχνοκράτες η βενζίνη εκτινάσσεται στα 1,482 ευρώ το λίτρο από 1,359 ευρώ που είναι σήμερα (μέση τιμή). Εννοείται ότι σε περιοχές όπου η βενζίνη πωλείται σήμερα ακόμη και πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο, το κόστος θα «εκτιναχθεί».

Αν και ο φόρος του πετρελαίου κίνησης ανέβει επίσης κατά 10 λεπτά τότε αυτό θα σημαίνει μία αύξηση της τιμής της αντλίας στο 1,161 ευρώ έναντι 1,026 ευρώ το λίτρο, που έχει τώρα.

Οι υπολογισμοί αυτοί προκύπτουν αν ο ΕΦΚ της αμόλυβδης αναπροσαρμοστεί στα 0,77 λεπτά από 0,67 και του ντίζελ στα 0,44 από 0,33 ευρώ το λίτρο.

Στο ενδεχόμενο αυτό, το σύνολο των φόρων και των τελών που επιβαρύνουν τα δύο καύσιμα θα αντιστοιχούν για το 71,3% της τελικής τιμής της βενζίνης και για το 57,35% της λιανικής τιμής του ντίζελ.

Υπάρχει, όμως, και το εφιαλτικό σενάριο, που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τα κομπιουτεράκια των υπολογισμών. Είναι εκείνο της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με τον υψηλότερο της αμόλυβδης βενζίνης. Σε αυτό το ενδεχόμενο, όπως είναι λογικό το προαναφερόμενο καύσιμο θα μείνει αμετάβλητο ως προς την αξία του. Ωστόσο το ντίζελ θα πάρει φωτιά… Η λιανική τιμή πώλησης θα απογειωθεί… στο 1,446 ευρώ το λίτρο, από τα σημερινά επίπεδα του 1,026 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή σε ένα βράδυ θα αυξηθεί κατά 42 λεπτά το λίτρο. Είναι χαρακτηριστικό πως με την εφαρμογή αυτής της απόφασης το σύνολο των φόρων και των επιβαρύνσεων θα είναι υπεύθυνο για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής κατά 65,71%.

Επιπλέον, για να αποφευχθεί έξαρση του λαθρεμπορίου και ιδίως την ερχόμενη χειμερινή σεζόν μοιραία θα πρέπει να αυξηθεί και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αν μείνει δηλαδή τον Οκτώβριο του 2016 η διαφορά ανάμεσα στους ΕΦΚ του ντίζελ (67 λεπτά το λίτρο) και του θέρμανσης ως έχει σήμερα (23 λεπτά), τότε οι παράνομοι διακινητές θα κάνουν πάρτι… κερδοσκοπίας.

Συνεπώς θα πρέπει να κλείσει η ψαλίδα αυτή και στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στα 57 λεπτά το λίτρο. Τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα αγοράζουν τα νοικοκυριά (σ.σ. οι τιμές διυλιστηρίου υπολογίζονται με τα σημερινά δεδομένα) θα εκτιναχθεί στα 1,12 ευρώ το λίτρο από 0,75 ευρώ που είναι σήμερα. Θα πρόκειται για μία αύξηση κατά 49%.

Πηγή: Ημερησία