Ικανοποίηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις από την KfW

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνομίλησε στη Γερμανία με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - Αναμένεται συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε.

Mε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από χθες στο Βερολίνο. Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον αναπληρωτή υπουργό στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Χέλγκε Μπράουν, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως στον τομέα του Τουρισμού. Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Μπράουν.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της κρατικής επενδυτικής Τράπεζας KfW. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του δείπνου οι εκπρόσωποι της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Εξέφρασαν δε την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στη Γερμανία για το αναπτυξιακό πρόγραμμα ο Ν. Δένδιας

Δένδιας: 30 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

«Η Ελλάδα είναι ο ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός»