Εικαστικοί Διάλογοι 2013

Εικαστικοί Διάλογοι 2013

Το Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος μετατρέπεται σε ιδανικό εκθεσιακό χώρο για έργα εμπνευσμένα από τον Κ.Π. Καβάφη.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί για τρίτη φορά την έκθεση Εικαστικοί Διάλογοι, και -με αφορμή των εορτασμό του Έτους Καβάφη- καλεί τους Αθηναίους να έρθουν σε διάλογο με ψηφιακά έργα τέχνης που έχουν ως αφετηρία την ποίηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Δέκα σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών -προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κ.λπ.- νέα, εντελώς πρωτότυπα έργα, με αφορμή την έκθεση, τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Με επιδίωξη τη δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, και ταυτόχρονα με σεβασμό απέναντι στον κοσμοπολιτικό χαρακτήρα της ζωής και του έργου του ποιητή, στους εικαστικούς που συμμετέχουν εφέτος στη δράση συγκαταλέγονται τρεις ξένοι και αρκετοί Έλληνες που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό.

Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2013 θα διαρκέσουν από τις 7 Νοεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου 2014 και προσκαλούν τους Αθηναίους σε έναν περίπατο μέσα στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η περιήγηση στο Πάρκο γίνεται ταξίδι ανάμεσα σε έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στο έργο του Κ. Π. Καβάφη.

Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τα έργα:

Αθανάσιος Αργιανάς – Πίννα

Μαρία Βαρελά – Και τόση έντασις σ’ ελληνική φρασιολογία

Γιάννης Θεοδωρόπουλος – Αντιόχεια

Rick Myers – Ενώπιον του αγάλματος του Ενδυμίωνος

Θοδωρής Προδρομίδης – Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος

Έρικα Σκούρτη – Aπ’ τον Καιρό

Γιώργος Ταξιαρχόπουλος – Χρησμός

Joana Hadjithomas & Khalil Joreige – Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα

Μαριάννα Χριστοφίδου – Εδώ ας σταθώ

Βασίλης Ψαρράς – Αστικό Φωτοστέφανο

1/9

Δείτε ακόμη: Σαράντα σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί ζωγραφίζουν Καβάφη

Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα B. Καρρά
Διάρκεια έκθεσης: 7 Νοεμβρίου 2013 – 7 Ιανουαρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-18.00 – Πάρκο Αναψυχής, Ακαδημία Πλάτωνος
Είσοδος δωρεάν

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της Κατερίνας Αθανασοπούλου «Αποδημία», που δημιουργήθηκε κατόπιν ανάθεσης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο της δράσης Εικαστικοί Διάλογοι 2012 στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Lumen Prize στις 8 Οκτωβρίου 2013. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο και έχει στόχο την ανάδειξη των καλύτερων ψηφιακών έργων σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε ακόμη: 150 χρόνια Κ.Π. Καβάφης: Οι δράσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών