Εικονική πραγματικότητα: Ένας ακόμα κολοσσός επενδύει κεφάλαια

Εικονική πραγματικότητα: Ένας ακόμα κολοσσός επενδύει κεφάλαια

Η HTC ανακοίνωσε τη δημιουργία fund για την προώθηση τεχνολογικών ιδεών που θα αλλάξουν τον κόσμο.

H HTC μόλις ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα νέο fund με συνολικά κεφάλαια για αρχή 10 εκατ. δολάρια με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη παγκοσμίως.

Η εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Taiwan παρουσίασε στο Νταβός το VR for Impact, το πρόγραμμα της εταιρείας για την εικονική πραγματικότητα, μια αγορά που υπολογίζεται να φτάσει τα 25 δισ. δολάρια σε αξία μέχρι το 2021, σύμφωνα με το Digi – Capital.

To συγκεκριμένο επενδυτικό όχημα της HTC θα συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2020 για βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με την HTC, η εικονική πραγματικότητα θα παρέχει μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη ιδεών και λύσεων που μπορεί να συμβάλουν και να οδηγήσουν στην αλλαγή και μέσω του προγράμματος η τεχνολογική εταιρεία θα στοχεύσει στο να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει τεχνολογίες που αλλάζουν τον κόσμο.

Δείτε τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη


«Το HTC Vive θα χρηματοδοτήσει τις καλύτερες ιδές που χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ενθαρύνουμε όλες τους πιθανούς συμμάχους στο οικοσύστημα να ενωθούν μαζί μας για να αυξήσουμε την επιρροή μας» αναφέρει η Cher Wang, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

Οι ιδέες θα μπορούν να δηλωθούν στο site της HTC και τα projects που θα κερδίσουν θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2017.

Ο αριθµός των επενδύσεων σε virtual reality και augmented reality έχει τριπλασιαστεί, σύµφωνα µε την CB Insights, φτάνοντας τα 2,3 δισεκατοµµύρια δολάρια τους τελευταίους 12 µήνες (Digi-Capital). Όπως δε αναφέρει η Deloitte, η εν λόγω αγορά θα φτάσει σε αξία το ένα δισεκατοµµύριο δολάρια το 2016, εκ των οποίων τα 700 εκατοµµύρια αφορούν τις πωλήσεις hardware και το υπόλοιπο ποσό το περιεχόµενο που παράγεται από τις συσκευές.