Οικονομική ενίσχυση στις πυρόπληκτες περιοχές από το ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ, εντός των επόμενων ημερών, θα διανείμει βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ στις επιχειρήσεις οι οποίες υπέστησαν ζημιές στις πυρόπληκτες περιοχές.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που προέκυψαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, προέβη στην παραγγελία 200 φωτιστικών δρόμου για κολώνες ΔΕΗ, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία απεστάλησαν σήμερα, κατόπιν συνεννόησης με τη δημοτική Αρχή, στον Δήμο Ραφήνας.

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών θα διανείμει βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ στις επιχειρήσεις οι οποίες υπέστησαν ζημιές στις πυρόπληκτες περιοχές. Αυτές οι επιχειρήσεις καλούνται να επικοινωνήσουν την Τετάρτη 1η Αυγούστου και την Πέμπτη 2 Αυγούστου, από τις 8:00 έως τις 20:00, στο τηλ. 210-3622158 στο ΕΒΕΑ (υπεύθυνη κ. Παπαδιαμαντοπούλου), προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες και να ταυτοποιηθούν μέσω ΓΕΜΗ για να λάβουν την έκτακτη βοήθεια που προσφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το βοήθημα θα διατεθεί από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το ΕΒΕΑ στον λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Εθνική Τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»), στον οποίον καλούνται όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, να συνεχίσουν να καταθέτουν χρήματα, προκειμένου αυτά να διατεθούν στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της περιοχής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, αλλά και σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική.

Σχετικά άρθρα