Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Stellantis: «βλέπει» σκληρή μάχη με Κινέζους ανταγωνιστές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Stellantis: «βλέπει» σκληρή μάχη με Κινέζους ανταγωνιστές
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Carlos Tavares.

Η Stellantis προβλέπει σκληρή μάχη με τους Κινέζους ανταγωνιστές στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με σημαντικές επιπτώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Carlos Tavares.

Ο Tavares τόνισε ότι οι δασμοί στα κινεζικά οχήματα που εισάγονται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν «μια μεγάλη παγίδα για τις χώρες που θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο» και δεν θα επιτρέψουν στις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφύγουν την αναδιάρθρωση για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους κατασκευαστές που έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Tavares, οι δασμοί θα αυξήσουν τον πληθωρισμό στις περιοχές που επιβάλλονται, επηρεάζοντας πιθανώς τις πωλήσεις και την παραγωγή. «Δεν μιλάμε για μια ‘δαρβινική’ περίοδο, βρισκόμαστε σε αυτήν», δήλωσε ο Tavares στο συνέδριο Reuters Events Automotive Europe, υπογραμμίζοντας ότι η μάχη των τιμών με τους ασιάτες ανταγωνιστές θα είναι «πολύ σκληρή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με τους πιθανούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων στις 5 Ιουνίου, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα επιβάλουν δασμούς 100% για να αποτρέψουν την εισαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Η Κίνα έχει απειλήσει με αντίποινα.

«Όταν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό και να απορροφήσεις το 30% του πλεονεκτήματος ανταγωνιστικού κόστους υπέρ των Κινέζων, υπάρχουν κοινωνικές συνέπειες. Αλλά οι κυβερνήσεις, ειδικά της Ευρώπης, δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο CEO της Stellantis.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο για την πώληση 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων στην Ευρώπη, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 10% και παραγωγή έως και 10 εργοστασίων συναρμολόγησης, δήλωσε ο Tavares.

Σύμφωνα με τον Tavares, αν αυξηθεί το κινεζικό μερίδιο, θα δημιουργηθεί υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα, «εκτός αν καταπολεμήσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό».

Η Stellantis, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, βρίσκεται σε «πολύ ικανοποιητικές συζητήσεις» με τα εργατικά συνδικάτα στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της: «Τις περισσότερες φορές συμφωνούν μαζί μας όσον αφορά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: