To ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα θα φτάσει τα 3,5 δισ.ευρώ

To ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα θα φτάσει τα 3,5 δισ.ευρώ

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ηλεκτρονικά ξεπερνούν τις 4.000 και οι ενεργοί χρήστες του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχονται σε περίπου  2,5 εκατ.

Σημαντική ενίσχυση σημειώνει ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» , 85 επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) μετρούσαν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τζίρο ύψους 1 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 700 εκατ. ευρώ αναλογούν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών τουρισμού. Τα στοιχεία του GRECA δείχνουν επίσης ότι οι υπηρεσίες διατηρούν την πρωτιά σε επίπεδο ηλεκτρονικών αγορών έναντι των προϊόντων, γεγονός το οποίο αποδίδεται στο υψηλό κόστος μεταφοράς μεταξύ Ελλάδος και υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Σήμερα εκτιμάται ότι οι ενεργοί χρήστες του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατ., με τον μέσο όρο των αγορών που πραγματοποιούν με το πάτημα ενός κουμπιού να ανέρχεται στα 1.400 ευρώ ετησίως, εξηγεί ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου και διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου του Πανεπιστημίου ELTRUN Γιώργος Δουκίδης.

Διαβάστε την συνέντευξη του Γ. Δουκίδη στο FortuneGreece.com

Υπολογίζεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε ηλεκτρονικές πωλήσεις ξεπερνούν τις 4.000, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ο αριθμός των οποίων άγγιξε τις 360 στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 έναντι 300 πέρυσι.

Συνολικά για το 2013, ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αναμένεται να φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ το 2012, υποδηλώνοντας ότι αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Το μέλλον των πληρωμών από το κινητό μας