Incrediblue: Η πρώτη διαδικτυακή πύλη ενοικίασης σκαφών

Incrediblue: Η πρώτη διαδικτυακή πύλη ενοικίασης σκαφών
Photo:

Το ελληνικό startup που έλαβε 600.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II και ιδιώτες επενδυτές.

Με απλά και γρήγορα βήματα οι λάτρεις της θάλασσας και του σκάφους έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να ενοικιάσουν απευθείας το ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος της επιλογής τους. Χάρη στην Incrediblue, το ελληνικό startup που μέσω διαδικτύου  δημιουργεί ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας, οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής μπορούν να καταχωρίσουν και να παρουσιάσουν το σκάφος τους με κάθε λεπτομέρεια στο ευρύ κοινό.

«Πάμε να καταρρίψουμε τον μύθο  ότι το σκάφος είναι ένα ακριβό μέσο διακοπών και ότι απευθύνεται  μόνο σε ιστιοπλόους. Το σκάφος σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οικονομικότερο και από ένα ενοικιαζόμενο. Σε high season περίοδο έχει τύχει να χρεώσουμε ακόμη και €50 την ημέρα», λέει στο FortuneGreece.com ένας εκ των τριών συνιδρυτών της Incrediblue, Γιώργος Γάτος.

Το μέσο κόστος ενοικίασης κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 ευρώ και μπορεί να καλύψει τη μεταφορά μιας παρέας έξι ατόμων. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι οι skippers να μπορούν να δώσουν εναλλακτικές τιμές στην αγορά από το πλαφόν των 1.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για τις μετακινήσεις μιας εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη: Άμεση επικύρωση εγγράφων μέσω του iMetafrasi.gr

Το όραμα της Incrediblue ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο Αντώνης  Φιοράκης, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, φιλοξένησε στην Ελλάδα κάποιους φίλους από το εξωτερικό, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους με σκάφος. Η απογοήτευση που βίωσαν εξαιτίας της ασυμβατότητας αυτού που είχαν ενοικιάσει με αυτό που τελικά συνάντησαν, στάθηκε η αφορμή για τη σύσταση της Incrediblue. Το καταμαράν που παραδόθηκε ήταν πολύ μικρότερο και παλαιότερο από αυτό που είχαν αρχικά συμφωνήσει, ενώ δεν υπήρχαν καμπίνες για όλα τα ζευγάρια. Ο κ. Φιοράκης σκέφτηκε πως στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να κλείσει με ασφάλεια μετακινήσεις με αεροπλάνο, πλοίο και άλλα μέσα μεταφοράς και να έχει μια εικόνα για το τι ακριβώς πληρώνει, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση του σκάφους.

Στο εξωτερικό υπήρχαν μονάχα sites που λειτουργούσαν υπό τη μορφή του Χρυσού Οδηγού και στα οποία ήταν καταχωρημένες αγγελίες σκαφών προς ενοικίαση μαζί με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. «Τώρα μιλάς απευθείας με τον ιδιοκτήτη και βλέπεις και το σκάφος που θέλεις. Έχουμε αυτοματοποιήσει όλη διαδικασία, από την πρώτη επαφή μέχρι και την τελική ενοικίαση».

Η Incrediblue, με έδρα το Βόλο, έλαβε αρχική χρηματοδότηση από το Jeremie Openfund II ύψους 100 χιλιάδων ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία διατέθηκε για διαφήμιση και κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ έχει ήδη εκταμιευθεί το ποσό των 500.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II και ιδιώτες επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη: Φτιάξτο μόνος σου, πούλα το μέσω jamjar

Σημαντική δυσκολία κατά τη σύστασή της ήταν ότι συνέπεσε με μια «μαύρη» περίοδο για την ελληνική οικονομία. Ήταν ανέκδοτο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γάτος, να πεις εκείνη την περίοδο σε έναν ξένο να στείλει τα χρήματά του μέσω κάποιας ελληνικής τράπεζας. Η εταιρεία πήρε τα μέτρα της και μέσω μιας πλατφόρμας που συνιστά κορυφαία ευρωπαϊκή πύλη πληρωμών, προσφέρεται στους πελάτες ασφάλεια και διαφάνεια κατά τις συναλλαγές τους. «Η οικονομική κρίση και ο όρος PIGS ήταν αναμφίβολα αποτρεπτικά για τους ξένους».

Εμπορικά η εταιρεία έδειξε τα επίσημα δείγματα γραφής τον περασμένο Ιανουάριο. Πάνω από 500 άτομα έκαναν διακοπές με σκάφος και οι μέρες ναύλωσης ξεπέρασαν τις 500, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και με ελάχιστες κρατήσεις από το εξωτερικό. «Από τα 400 σκάφη που μας εμπιστεύτηκαν όταν πρωτοξεκινήσαμε, ο αριθμός τους θα έχει ξεπεράσει την άλλη βδομάδα τα 1.000 σε χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και φυσικά Ελλάδα. Στρατηγικά αναπτύσσουμε τον στόλο μας σε διάφορες περιοχές. Στόχος είναι το 2014 να ξεπεράσουμε τα 3.000 σκάφη και να μπούμε σε περιοχές που βρίσκονται στο άλλο ημισφαίριο του πλανήτη για να πιάνουμε όλη την τουριστική σεζόν». Εντός των στόχων είναι και ο δεκαπλασιασμός των περσινών κρατήσεων, με τη φιλοδοξία  η αξία των κρατήσεων να αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Xorafaki.gr: Επιστροφή στις ρίζες