Είναι τo Nexus 7 το καλύτερο Android tablet;

Είναι τo Nexus 7 το καλύτερο Android tablet;

Γνωρίστε το νέο tablet της Google που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Η δεύτερη γενιά του Nexus 7, του tablet που πρωτοκυκλοφόρησε η Google πέρυσι, κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς των tablets με Android λογισμικό.

Και όχι τυχαία. Το νέο μοντέλο είναι εκπληκτικά γρήγορο, πολύ λεπτό και ελαφρύτερο, πανέμορφο, έχει οθόνη Retina 7 ιντσών, χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του Android και η τιμή του είναι άκρως ανταγωνιστική, μετατρέποντας σε μία από τις καλύτερες επιλογές tablet στην αγορά.

To βασικό μοντέλο του Nexus 7 είναι ελάχιστα ακριβότερο από το προηγούμενο, αλλά αυτά που προσφέρει είναι μοναδικά ως προς την ποιότητα κατασκευής και λειτουργία. Έχει σχεδόν την ίδια τιμή με τον Kindle Fire HDX της Amazon, αλλά είναι πιο εντυπωσιακό. Μάλιστα στις ΗΠΑ είναι κατά 169 δολάρια φθηνότερο από το νέο iPad mini.

Η οθόνη του Nexus 7 είναι άριστη και δε θα βρείτε καλύτερη σε κανένα άλλο κινητό, μικρό ή μεγάλο. Έχει εξαιρετικές γωνίες θέασης, ικανοποιητική φωτεινότητα και αντίθεση και καλή ποιότητα χρωμάτων. Η οθόνη σε συνδυασμό με την ταχύτητά του πραγματικά αναδεικνύουν εφαρμογές σε παιχνίδια, όπως το Real Racing 3.

Είναι επίσης βολικό για καθημερινή χρήση, με βάρος μόνο 290 γραμμάρια και αρκετά μεγάλη οθόνη για να διαβάσει κανείς βιβλίο.

Διαβάστε ακόμη: Παρουσίαση του Google Nexus 7 στη ΔΕΘ

Το μόνο μειονέκτημα: το κάθετο πλαίσιο είναι πολύ πιο λεπτό σε σχέση με το περυσινό μοντέλο. Όταν κρατάει κανείς το κινητό κάθετα, το λεπτό πλαίσιο καθιστά το γύρισμα σελίδων με το ένα χέρι λίγο άβολο. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει λίγη συνήθεια – και προσοχή μη πέσει το κινητό από το χέρι.

Αντίθετα, το οριζόντιο πλαίσιο είναι πιο παχύ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια… περίεργη εμφάνιση, αλλά κάνει πιο βολικό το πιάσιμο της συσκευής οριζόντια.

Η πλάτη της συσκευής έχει λάστιχο και λείες γωνίες και μοιάζει πολύ με το Kindle Paperwhite e-reader της Amazon, αλλά είναι λίγο πιο βαρύ και ογκώδες. Χωρά εύκολα σε τσέπη και είναι αρκετά ελαφρύ -όχι όμως και κοντό- ώστε να μην ενοχλεί. Είναι ιδανικό για ταξίδια με τραίνο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή ο,τιδήποτε άλλο.

Αν δεν κάνετε εξαντλητική χρήση βίντεο, η μπαταρία του κρατάει μια ολόκληρη ημέρα – ή πολλές αναλόγως της χρήσης.

To Nexus 7 έχει stereo ηχεία και κάμερα 5,1 megapixel. Όπως τα περισσότερα tablet, αυτά λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά για τους απαιτητικούς καλύτερα θα ήταν τα ακουστικά και κάμερα από κάποιο κινητό.

1/3

Όπως και το iPad mini, το μικρό μέγεθος το καθιστά ιδανικό για παρακολούθηση ταινιών, διάβασμα, ψάξιμο στο διαδίκτυο ή παιχνίδια, παρά για δημιουργικές εργασίες. Αν θέλετε επεξεργαστή κειμένου, excel, ή παρόμοιες εφαρμογές τότε η επιλογή tablet με οθόνη 10 ιντσών είναι προτιμότερη.

Σε σχέση με το Kindle Fire HDX, το Nexus 7 είναι θεωρητικά πιο αργό. Όμως, το λογισμικό που χρησιμοποιεί το Kindle Fire HDX το κάνει ελάχιστα γρηγορότερο στην πράξη από το Nexus 7 (ιδιαίτερα στα παιχνίδια).

Επαληθεύεται έτσι ο κανόνας ότι οι καλύτερες συσκευές δεν είναι εκείνες που έχουν τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές αλλά εκείνες που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στο χρήστη. Και αυτό, το Nexus 7 το καταφέρνει καλά.

Διαβάστε ακόμη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Chromecast και τo Νέο Nexus 7