Είναι τελικά ο Τζεφ Μπέζος πλουσιότερος από τον Γουόρεν Μπάφετ;

Είναι τελικά ο Τζεφ Μπέζος πλουσιότερος από τον Γουόρεν Μπάφετ;

Ποιους έχει να ανταγωνιστεί ο ηγέτης της Amazon για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο ιδιοκτήτης της Washington Post. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από την Amazon και όχι από τις εφημερίδες.

Και ο Γουόρεν Μπάφετ, του οποίου η Berkshire Hathaway κυκλοφορεί τη Buffalo News, τη Richmond-Times Dispatch και την Omaha World-Herald, είναι γνωστός περισσότερο για τις επενδύσεις του στην Coca Cola, την ασφαλιστική εταιρεία Geico και το σιδηρόδρομο Burlington Northern Santa Fe.

Και οι δυο μεγιστάνες βιώνουν μια πολύ ευχάριστη χρονιά. Ωστόσο, το 2016 ίσως είναι λίγο πιο ευνοϊκό έτος για τον Μπέζο.

Την Τετάρτη, η μετοχή της Amazon «χτύπησε» ρεκόρ όλων των εποχών. Συνολικά το τρέχον έτος οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7%, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το Facebook και να αναδειχθεί ως η έκτη πολύτιμη εταιρεία της Αμερικής, με αξία 342 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, και οι μετοχές της Berkshire Hathaway βρίσκονται σε καλά επίπεδα και συγκεκριμένα αυξημένες κατά 6%.

Θα ήταν αρκετά αξιοσημείωτο εάν η Amazon καταφέρνε να ξεπεράσει τη Berkshire Hathaway και βρεθεί στην πέμπτη θέση. Στην πορεία, όμως θα έχει να ανταγωνιστεί τους τρεις τεχνολογικούς γίγαντες: Τη Google, τη Microsoft και την Apple.

Σήμερα ο Μπέζος αξίζει 63 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και το Bloomberg, περίπου τρία δισ. δολάρια λιγότερο από τον Μπάφετ. Εάν καταφέρει όμως να τον φτάσει, ακόμη και να τον ξεπεράσει, θα καταστεί ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Amancio Ortega και τον Bill Gates.