Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Ετήσια διεθνή διάσκεψη με το Ίδρυμα Ζάεφ – Το μήνυμα για τις Πρέσπες

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Ετήσια διεθνή διάσκεψη με το Ίδρυμα Ζάεφ – Το μήνυμα για τις Πρέσπες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει την παραίτησή του από πρόεδρος του κόμματος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης πως δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στα social media ο πρώην πρωθυπουργός.

«Το Ινστιτούτο που ετοιμάζουμε καιρό τώρα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ήρθε η ώρα να αρχίσει το ταξίδι του. Την προσεχή Δευτέρα ξεκινάμε με την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση. Τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών, την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου, έξι ακριβώς χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τη Διεθνή Διάσκεψη φιλοδοξούμε να συνδιοργανώνουμε κάθε Ιούνη μαζί με το Ίδρυμα Ζάεφ, με στόχο να προωθούμε το μήνυμα της Ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, να εμβαθύνουμε στο διάλογο αλλά και να αναδεικνύουμε προοδευτικές ιδέες, λύσεις και συγκλίσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «στην πρώτη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο Ωδείο Αθηνών, έχουν ανταποκριθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλεσμένοι, κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική».

«Η Διάσκεψη θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες που θέλουν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν, με σειρά προσέλευσης. Ενώ θα καλυφθεί ζωντανά με live streaming μετάδοση στο διαδίκτυο. Καλή μας αρχή λοιπόν!», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: