Ιnteramerican: Ασφάλιση οχημάτων με τα χιλιόμετρα

Ιnteramerican: Ασφάλιση οχημάτων με τα χιλιόμετρα

Το προϊόν θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους υποψήφιους και μη πελάτες της ασφαλιστικής εταιρείας από την επόμενη εβδομάδα.

Τη δυνατότητα ασφάλισης οχημάτων προαγοράζοντας χιλιόμετρα (buy the Mile) με κόστος σημαντικά χαμηλότερα από τα τρέχοντα στην αγορά κλασικά ασφαλιστικά συμβόλαια οχημάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Interamerican στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, το ελάχιστο ποσό χιλιομέτρων που θα μπορεί να αγοράζει κανείς είναι τα 5.000 χιλιόμετρα και το προϊόν θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την ερχόμενη εβδομάδα, δίνοντας μεταξύ άλλων μια εναλλακτική λύση και στα ανασφάλιστα οχήματα καθώς και στους κατόχους οχημάτων που δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα.
Επίσης ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα διατεθεί και το πολυασφαλιστήριο που θα δίνει τη δυνατότητα τα επιμέρους ασφαλιστικά συμβόλαια του πελάτη να ενσωματωθούν σε ένα (μία είσπραξη, μια ανανέωση κλπ), ενώ ανακοίνωσε και την δραστηριοποίηση της εταιρίας στις αγροτικές ασφαλίσεις.
Ο κ.Κώτσαλος ανακοίνωσε επίσης στην επόμενη τριετία η Interamerican θα προχωρήσει στην σύναψη συνεργασίας με 2.000 ασφαλιστικούς συμβούλους στο πλαίσιο του προγράμματος Genesis, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων στον τριπλασιασμό της παραγωγής στο τομέα της Υγείας.
Στο τομέα των τεχνολογιών όπως ανακοινώθηκε επενδύονται σε ετήσια βάση τέσσερα εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.
Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκε ότι κατά το 2015, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 41,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19,3 εκατ. το 2014. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη πέρυσι ήταν 25,8 εκατ., έναντι 19,4 εκατ. το 2014. Τα κέρδη υπερέβησαν το στόχο κατά 68% και τη μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν οι Γενικές ασφαλίσεις (26,6 εκατ.), με τη Ζωή και την Υγεία να αποδίδουν 15,4 εκατ.
Η κερδοφορία οφείλεται, πέρα από την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον, στην καλύτερη διαχείριση και τις λιγότερες ζημίες. Αυξημένη είναι και η φερεγγυότητα των εταιρειών της INTERAMERICAN, με την εταιρεία Ζωής να παρουσιάζει δείκτη 207% (αύξηση 44%) και την εταιρεία Ζημιών 377% (αύξηση 8%).
Στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα συγκρατήθηκαν στο ικανοποιητικό επίπεδο των 341 εκατ. προσεγγίζοντας το στόχο του έτους, παρά την εύλογη κάμψη στον κλάδο Ζωής και ειδικότερα στα επενδυτικά-αποταμιευτικά (unit linked) προϊόντα, λόγω της εφαρμογής των capital controls.
Οι Γενικές ασφαλίσεις έκλεισαν το έτος με 185 εκατ. ευρώ έναντι 195 εκατ. το 2014, οι ασφαλίσεις Υγείας με 84 εκατ. έναντι 87 εκατ. και οι ασφαλίσεις Ζωής έφθασαν, παρά τις ειδικές τραπεζικές συνθήκες, στα 72 εκατ. ενώ το 2014 είχαν δώσει 83 εκατ.
Με βάση το συνολικό χαρτοφυλάκιο και τα προσωρινά στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς για το 2015 (ΕΑΕΕ), το μερίδιο αγοράς της INTERAMERICAN εκτιμάται στο 9,5%. Ειδικότερα, ο οργανισμός παρουσίασε αυξημένη νέα παραγωγή στις ασφαλίσεις Υγείας, καθώς και στις εκτός Οχημάτων ασφαλίσεις Ζημιών. Στον κλάδο Οχημάτων αύξησε τον ασφαλισμένο στόλο κατά 12.000, φθάνοντας τα 511.000 συμβόλαια, ενώ η Βοήθεια (οδική και άμεση ιατρική) έφθασε στα 1,1 εκατ. συμβόλαια.
Λειτουργικά, η INTERAMERICAN βελτίωσε το combined ratio τόσο στις Γενικές (84,4%) όσο και στην Υγεία (96,9%), ενώ η άριστη προετοιμασία-ετοιμότητα για το Solvency II και η εφαρμογή του μερικού εσωτερικού μοντέλου στην εταιρεία Ζημιών -η μοναδική έως σήμερα εγκεκριμένη από την Εποπτική Αρχή στην Ελλάδα- θέτει τον οργανισμό σε τροχιά ενισχυμένης προστασίας των πελατών του.