«Iούδες για κρέμασμα όσοι συνεργαστούν με την Uber»!

Ο ΣΑΤΑ απειλεί τα μέλη που συνεργάζονται με την Uber με διαγραφή.

 

 

Υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ανέβασε σε αναρτήσεις του στο Facebook ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) , Θύμιος Λυμπερόπουλος εξαπολύοντας επίθεση  κατά της εταιρείας Uber και σε όσους τολμήσουν να συνεργαστούν με αυτήν.

Στην πρώτη του ανάρτηση στη σελίδα του ΣΑΤΑ στο Facebook γράφει:
«Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι »πηλιογούσηδες» του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber. Ο οδηγός μπορεί να είναι προσωρινός στο επάγγελμα και δεν νοιάζεται για το αύριο. Ο ιδιοκτήτης όμως και αύριο θα έχει το ταξί, θα έχει την περιουσία του. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κάθε τυχοδιώκτη να παίζει και να υπονομεύει την περιουσία μας και το επάγγελμά μας».

Στη δεύτερη συνεχίζει απειλώντας. «Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες »για τριάντα αργύρια» θέλουν κρέμασμα, αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα»

Και στην τρίτη βρίζει.
«Η πρώτη ήττα για τα Αμερικανάκια ήταν να κάνουν πίσω για την εφαρμογή με τα ιχ. Αλλιώς το είχαν σχεδιάσει. Ξεκίνησαν στα μουλωχτά και πιστεύουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Δειλά ανθρωπάκια. Μπορεί τούτος ο τόπος να βγάζει λίγους μπάσταρδους προδότες που μας δυσκολεύουν τη ζωή, αλλά έχει και κάμποσα εκατομμύρια ψυχές, που ξέρουν να αγωνίζονται με περηφάνεια και τιμή. Βγάλτε εισιτήριο για το Σαν Φραντζίσκο…».

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Την διαγραφή των μελών που συνεργάζονται με την UBER – και δεν δείχνουν πρόθεση μεταμέλειας – ανακοίνωσε η διοίκηση του ΣΑΤΑ μέσω ανάρτησης στην σελίδα του συνδικάτου στο facebook.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εισβολή της UBER στην καθημερινότητα μας, το ΣΑΤΑ σας ενημερώνει για τα εξής :

1) Σε συνεργασία με Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη, δημιουργήσαμε την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να δώσουμε την μάχη μας εναντίων της UBER στα Ελληνικά Δικαστήρια.

2) Με απόφαση της Διοίκησης, κάθε ταξιτζής που είναι συνεργάτης της UBER διαγράφεται οριστικά από το μητρώο του ΣΑΤΑ.

3) Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι οδηγοί τους δεν είναι συνεργάτες της UBER. Eάν είναι, τότε, ή απολύουν τους οδηγούς τους, ή διαγράφονται από το Σωματείο.

Καλούμε όσους ταξιτζήδες έγιναν συνεργάτες της UBER και εκούσια ή ακούσια παραβιάζουν βασικούς και θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του ταξί στη χώρα μας, να αποσύρουν άμεσα την συμμετοχή τους από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης, ας αναλογιστούν ότι συνδράμουν και γιγαντώνουν οικονομικά μια εταιρία, η οποία ευθύνεται για τον οικονομικό μαρασμό εκατομμυρίων συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Για όλους εμάς, μετά και από αυτή την προειδοποίηση, κάθε ταξιτζής – συνεργάτης της UBER είναι εχθρός και ανεπιθύμητος για τον κλάδο μας.
Από σήμερα ως διοίκηση, δεν θα μπορούμε (και δεν θα έχουμε την δυνατότητα), να προστατέψουμε κανέναν από την οργή των συναδέλφων. Δυστυχώς, οι αυθόρμητες αντιδράσεις δεν χαλιναγωγούνται.

Κανένας Έλληνας ταξιτζής στην UBER.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί αυτοκινητιστές στα σχόλια τους έχουν θέσει ως θέμα να ισχύσει η απόφαση αυτή και για τους συνεργάτες της Τaxibeat και της Taxiplon.

Διαβάστε ακόμη: Το uberTAXI έφτασε στην Αθήνα