ΗΠΑ: Η Hyundai πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο επενδυτικό deal στην ιστορία της Τζόρτζια

ΗΠΑ: Η Hyundai πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο επενδυτικό deal στην ιστορία της Τζόρτζια
epa05556434 A view of Hyundai Motor Co. logo in Seoul, South Korea, 26 September 2016. Unionized workers of South Korea's top automaker started their first full strike in 12 years after rejecting a previously offered compromise on wage hikes. EPA/JEON HEON-KYUN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχει υποσχεθεί ετήσιο μισθό 58.105 δολαρίων, συν τα επιδόματα, στους εργαζόμενους.

Η πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ και οι τοπικές αρχές κινούνται προς την παροχή επιπλέον φοροελαφρύνσεων και οικονομικών κινήτρων για μια επένδυση ύψους πολλών δισ. δολαρίων που σκοπεύει να κάνει η Hyundai για την κατασκευή μονάδων ηλεκτροκίνησης στην αμερικανική πολιτεία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Associated Press, τα οικονομικά κίνητρα θα αυξηθούν πάνω από 290 εκατ. δολάρια απ’ ό,τι είχαν αρχικά υπολογιστεί το 2022, στα 1,8 δισ. δολάρια. Μόνο 2,75 δισ. δολάρια από τα χρήματα της επένδυσης θα δοθούν από την πολιτεία. Τα υπόλοιπα θα προέλθουν από αυξήσεις στις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Hyundai και η κατασκευάστρια μπαταριών LG Energy Solution θα επενδύσουν 7,6 δισ. δολάρια στην μονάδα της Τζόρτζια και πως θα προσλάβουν 8.500 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2031. Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για πρόσληψη 8.100 εργαζομένων στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών που θα χτίζεται στο Έλαμπελ της πολιτείας.

Σημειώνεται πως η Hyundai έχει υποσχεθεί ετήσιο μισθό 58.105 δολαρίων, συν τα επιδόματα, στους εργαζόμενους.

Οι αξιωματούχοι της Τζόρτζια υποστηρίζουν πως η Hyundai αναμένεται να δώσει 4,7 δισ. δολάρια σε απευθείας μισθοδοσίες για τα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το Fortune.com, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία οικονομικής ανάπτυξης στην ιστορία της Τζόρτζια, που συνοδεύεται από το μεγαλύτερο πακέτο κινήτρων.

Η Hyundai σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το 2025, κατασκευάζοντας αρχικά 300.000 οχήματα ετησίως΄, ενώ μπορεί να φτάσουν τα 500.000 ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com