ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν την Κίνα για το χακάρισμα της Microsoft

ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν την Κίνα για το χακάρισμα της Microsoft
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο συστηματικό κυβερνοπόλεμο και να αναμένει ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνη αν δεν τον τελειώσει», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομινίκ Ράαμπ.

Σε δράστες που σχετίζονται με την κινεζική κυβέρνηση αποδίδουν το χακάρισμα του Microsoft Exchange οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και άλλες χώρες συμμερίζονται αυτή την εκτίμηση, κλιμακώνοντας τις εντάσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Κίνας.

«Η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο συστηματικό κυβερνοπόλεμο και να αναμένει ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνη αν δεν τον τελειώσει», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέφ Μπορέλ δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση έγινε από την Κίνα, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και ΝΑΤΟ.