ΗΠΑ: Πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πακέτο Biden ύψους 1,8 τρισ. δολ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα το κολοσσιαίο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Joe Biden, ένα πρώτο κρίσιμο στάδιο πριν από την έγκρισή του από τη Γερουσία η οποία προμηνύεται δύσκολη.

Το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Build Back Better» (Ανοικοδομώντας καλύτερα), ένα τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό σχέδιο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, μερικές ημέρες μετά την υπογραφή από τον Joe Biden του μεγάλου νόμου για τις υποδομές.

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος Joe Biden ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, πως το οικονομικό πρόγραμμά του έκανε «ένα νέο γιγαντιαίο βήμα» μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενός τεράστιου σχεδίου κοινωνικών δαπανών.

Η έγκριση του σχεδίου «είναι ένα νέο γιγαντιαίο βήμα προς τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματός μου, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους, για να γίνει η χώρα μας πιο ανταγωνιστική και να δώσουμε μια πραγματική ευκαιρία για επιτυχία στους εργαζόμενους καθώς και στη μεσαία τάξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.