«Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι τα 40 δισ. δολάρια του Πούτιν στην Ελβετία»!

«Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι τα 40 δισ. δολάρια του Πούτιν στην Ελβετία»!

Για «παράλογες απειλές» κάνει λόγο η Μόσχα σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας The Times. 

Τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρο οι ΗΠΑ, σε περίπτωση που η Μόσχα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, που επικαλείται ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, να επιδιώξουν να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα αναζητηθούν και θα δεσμευτούν στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί ο Ρώσος πρόεδρος, χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Gazprom και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την απειλή.  «Πρόκειται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη» (φάρσα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας.

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει λοιπόν τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την πλευρά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Σε κάθε περίπτωση όχι την εφημερίδα Τimes. Γιατί πρέπει να φοβάται για κυρώσεις, κατά μείζονα λόγο παράλογες; Δε μπορούμε παρά να γελάμε με τόσο παράλογες κυρώσεις» απάντησε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η ματωμένη εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία

Ο Πούτιν εγγυάται για τους Έλληνες της Κριμαίας

«Προχώρα, αν τολμάς, Βλαντίμιρ Πούτιν!»