«Προχώρα, αν τολμάς, Βλαντίμιρ Πούτιν!»

«Προχώρα, αν τολμάς, Βλαντίμιρ Πούτιν!»

Γιατί οι New York Times προκαλούν τον Ρώσο πρόεδρο να «κλείσει τη στρόφιγγα» του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.

Ένα διαφορετικό άρθρο υπογράφει στους New York Times, o Thomas L. Friedman , o οποίος και καλεί τη Ρωσία και προσωπικά τον πρόεδρο της Βλαντίμιρ Πούτιν να πραγματοποιήσει τις απειλές τους για το φυσικό αέριο.

Η εφημερίδα μέσω του αρθρογράφου υποστηρίζει ότι η απειλή Πούτιν μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να βοηθήσει στην απεξάρτηση τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ε.Ε. από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το άρθρο των ΝΥΤ:
«Οι τελευταίες ειδήσεις λένε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει απειλήσει να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία εάν το Κίεβο δεν πληρώσει όσα χρωστάει – παρεμπιπτόντως μέσω Ουκρανίας διέρχεται το 15% του αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη. Αν ζητήσω από τον Πούτιν να κλείσει πράγματι τη στρόφιγγα, θα είμαι κακός;

Γιατί αυτό ακριβώς ζητάω, και θα επιδοτούσα ευχαρίστως την Ουκρανία για να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση. Ενα τέτοιο πετρελαϊκό σοκ, όση αναστάτωση και αν φέρει σε πρώτη φάση, μπορεί να έχει την ίδια επίδραση με το αραβικό εμπάργκο του 1973 – και ακόμη μεγαλύτερη. Το εμπάργκο του 1973 οδήγησε για πρώτη φορά στην καθιέρωση προτύπων εξοικονόμησης καυσίμων στα αμερικανικά αυτοκίνητα και έδωσε ώθηση στην ηλιακή ενέργεια, στην αιολική ενέργεια, στο φυσικό αέριο και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ένα εμπάργκο του Πούτιν σήμερα θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο, γιατί θα έρθει σε μια στιγμή κατά την οποία οι βιομηχανίες ηλιακής και αιολικής ενέργειας, το φυσικό αέριο και η εξοικονόμηση ενέργειας ετοιμάζονται να απογειωθούν.
Κάνε μας τη χάρη, Βλαντιμίρ, κάνε την τρέλα και κόψε το αέριο στην Ουκρανία• ακόμη καλύτερα, κόψε το σε όλη την Ευρώπη. Εμπάργκο! Εσύ θα περάσεις μια ωραία ημέρα και ο υπόλοιπος πλανήτης θα περάσει έναν ωραίο αιώνα».

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ο Πούτιν δεν θα κάνει πίσω