Υπάρχει ένα εταιρικό πρόγραμμα που βοηθά πραγματικά τους νέους και τρέχει και στην Ελλάδα

Για 7η συνεχή χρονιά ο όμιλος Adecco στηρίζει το θεσμό Win4Youth.

Ο όμιλος Adecco συνεχίζει μέσω του θεσμού Win4Youth τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση φορέων που κύριο σκοπό έχουν την υποστήριξη νέων ανθρώπων, προσφέροντάς τους τα εφόδια που χρειάζονται για την καλύτερη απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

Ο θεσμός Win4Youth διανύει φέτος τον 7ο χρόνο «ζωής» του. Είναι ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας που σχεδιάστηκε για να δώσει υπόσταση στις αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος, βοηθώντας νέους ανθρώπους να κάνουν ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους και να βελτιώσουν τις μελλοντικές τους ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Τα χιλιόμετρα που διανύουν για το θεσμό εργαζόμενοι στον όμιλο, πελάτες και συνεργάτες εξασφαλίζουν στο τέλος του έτους την οικονομική ενίσχυση διαφόρων οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

Το άθλημα στο οποίο αγωνίστηκαν και αυτή τη χρονιά οι εργαζόμενοι, πελάτες και συνεργάτες μας είναι το τρίαθλο. Χιλιόμετρα συγκεντρώνονται και μεμονωμένα από το κάθε άθλημα – τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση.

maxresdefault

Η δέσμευση των εργαζομένων – η κουλτούρα, ο τρόπος συμπεριφοράς και οι δραστηριότητες που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αισθάνονται οι εργαζόμενοι κινητοποιημένοι και πιστοί στην εταιρεία όπου απασχολούνται – αποτελεί μια από τις βασικές προκλήσεις των οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Το 78% των εργαζομένων θεωρούν «την κουλτούρα και τη δέσμευση» ως «πολύ σημαντικές», τοποθετώντας τις μαζί με την ηγεσία στις βασικές προτεραιότητες κάθε οργανισμού. Τα επιχειρηματικά οφέλη από ένα αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι ξεκάθαρα, καθώς οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και διακράτηση των ικανών στελεχών, σε αναβάθμιση της εικόνας του εργοδότη και σε προσέλκυση ταλέντων.

Ενώ καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να καλλιεργήσει τη δέσμευση από μόνη της – η κουλτούρα της εταιρείας, η ηγεσία και μεμονωμένα ο κάθε προϊστάμενος παίζουν καθοριστικό ρόλο – ο Όμιλος Adecco πιστεύει ακράδαντα πως η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ο αθλητισμός μπορούν να ενισχύσουν τη δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων και αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Να σημειωθεί πως σε όλο τον κόσμο, οργανώνονται και πάλι εκατοντάδες αθλητικές διοργανώσεις, με κεντρική ενέργεια τη συμμετοχή 70 εργαζομένων του ομίλου στη διοργάνωση Lanzarote Triathlon στην Ισπανία, τον Οκτώβριο. Από την πρώτη χρονιά υλοποίησής του, έχει συγκεντρώσει σχεδόν €2.000.000.

Φορείς που υποστηρίζει το πρόγραμμα Win4Youth 2016

Το 2016 θα δεχθούν οικονομική στήριξη φορείς στη Βουλγαρία, Κολομβία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Βραζιλία, Σερβία, Σλοβακία αλλά και Ελλάδα. Στην Ελλάδα, η οικονομική ενίσχυση από το Win4Youth 2016 θα υποστηρίξει τον οργανισμό Make a Wish Ελλάδας.

Επιπλέον, ένας ακόμα φορέας που θα ενισχύσει το Win4Youth 2016 είναι το Global Refugee Foundation: Premiere Urgence Internationale, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξουμε πολίτες- θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων και οικονομικής καταστροφής.

Το Win4Youth είναι ένα πρόγραμμα που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της δέσμευσης του ανθρώπινου δυναμικού. Συνδέεται με έναν ευγενή σκοπό, δεδομένου ότι οι αποδέκτες της δωρεάς είναι νέοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του Ομίλου Adecco να στηρίζει τους νέους για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή και την επαγγελματική τους πορεία. Βάζει στο επίκεντρο τον αθλητισμό, που αποτελεί ένα ισχυρότερο κίνητρο και μέσο ώθησης της συνεργασίας σε σχέση με τις παραδοσιακές «αναγκαστικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες» που συχνά εταιρείες υλοποιούν. Επιπλέον, το στοιχείο του ανταγωνισμού, η πρόκληση που εμπεριέχει, καθώς και η συμμετοχή του εκάστοτε γνωστού αθλητή-πρεσβευτή, το καθιστούν ένα πρόγραμμα που εμπνέει τους συμμετέχοντες και τους παρακινεί να λάβουν μέρος.

Η Shanthi Flynn, Chief HR Officer του Ομίλου Adecco, δήλωσε: «Περισσότερο από ποτέ, η δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι απαραίτητη για μια υγιή επιχείρηση. Χαρούμενοι και πιστοί στην εταιρεία εργαζόμενοι, οι οποίοι συνδέονται με το όραμα της εταιρείας, εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συναδέλφων και των ομάδων τους. Αυτό με τη σειρά του, οδηγεί στην επιτυχία της επιχείρησης. Το Win4Youth είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που συνεχίζει να παρακινεί και να εμπνέει μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, πάνω από 10.000 εργαζόμενοί μας λαμβάνουν μέρος εθελοντικά. Έχουμε πραγματοποιήσει δωρεές ύψους σχεδόν €2 εκατομμυρίων σε φορείς σε όλο τον κόσμο, και ευχαριστούμε γι’ αυτό θερμά τους καταπληκτικούς μας εθελοντές. Μας κάνουν υπερήφανους».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο Lanzarote, σημειώνοντας ότι: «Ο ενθουσιασμός και η δέσμευσή μας στο πρόγραμμα Win4Youth έχουν πλέον παγιωθεί. Χάρη στο πάθος των συναδέλφων μας για συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σημαντικό κοινωνικό έργο σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα το 2016 υποστηρίζει 9 φορείς σε όλο τον κόσμο και ένας από αυτούς είναι και το Make-A-Wish Greece. Είναι η τρίτη φορά που στα 7 χρόνια υλοποίησής του επιλέγεται να υποστηριχθεί ένας οργανισμός στην Ελλάδα, και αυτό μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους για την κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο Όμιλος Adecco στη χώρα μας».