Η General Motors υπέκυψε στις απειλές Τραμπ

Η General Motors υπέκυψε στις απειλές Τραμπ
Photo:

Η εταιρεία κολοσσός ανακοίνωσε επενδύσεις ενός δισ. δολαρίων για την οικονομία.

Η General Motors «απαντάει» στον Τραμπ με επενδύσεις ενός δισ. δολαρίων. Μια από τις μεγάλες εταιρείες που έβαλε στο μάτι ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογή του ήταν και η General Motors.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του, κατηγόρησε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πως παράγει αυτοκίνητα στο Μεξικό και τα εισάγει στις ΗΠΑ, δίχως την καταβολή φόρων.

«Φτιάξτε τα στις ΗΠΑ, ή πληρώστε μεγάλο φόρο» ήταν το μήνυμα του Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

H εταιρεία πλέον ως απάντηση ότι στηρίζει την οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει επενδύσεις πάνω από 1 δισ. δολάρια σε εργοστάσια τις στην χώρα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η ενέργεια του Τραμπ να επιβραβεύσει δημοσίως ανταγωνιστές της General Motors όπως η Ford και η Fiat που επίσης ανακοίνωσαν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για 2.700 Αμερικανούς.

«Πιστεύω ότι η General Motors θα ακολουθήσει πλέον» δήλωσε σχετικά ο Τραμπ.

Έτσι σήμερα η εταιρεία θα ανακοινώσει τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από τις επενδύσεις της, αν και μέχρι στιγμής αρνείται ότι το νέο επενδυτικό πλάνο οφείλεται στις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου.

Η GM προϋπολογίζει περί τα 9 δισ. δολ. κάθε χρόνο για κεφαλαιουχικές δαπάνες,που συμπεριλαμβάνουν νέα μοντέλα και αναβαθμίσεις εργοστασίων.

Παράλληλα, η εταιρεία το 2016 είχε ανακοινώσει ότι προορίζει τουλάχιστον 2,9 δισ. δολ. για αμερικανικές επενδύσεις που θα αφορούν τη μελλοντική παραγωγή μηχανών και οχημάτων.

Ο Τραμπ έχει απευθύνει προειδοποιήσεις σε μεγαθήρια παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η Toyota και η BMW για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο Μεξικό. Η BMW πάντως δεν βλέπει τον «λόγο» να αλλάξει τα σχέδιά της, όπως τουλάχιστον είπε επικεφαλής του τμήματος Mini και Rolls-Royce.