Το υπερπολυτελές γιοτ του Αμπράμοβιτς έδεσε στα Χανιά

Η θαλαμηγός «Eclipse» έφτασε στην Κρήτη από την Κάρπαθο, αλλά δεν είναι γνωστό αν επιβαίνει ο Ρώσος μεγιστάνας. 

Στα ανοιχτά του Ενετικού λιμένα των Χανίων, βρίσκεται από το πρωί η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Eclipse» ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το σκάφος του Ρώσου μεγιστάνα έφτασε στα Χανιά προερχόμενο από την Κάρπαθο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο ιδιοκτήτης του Ρώσος μεγιστάνας βρίσκεται μεταξύ των επιβατών. Άλλωστε ο Αμπράμοβιτς το νοικιάζει έναντι 1.400.000 ευρώ την εβδομάδα καθώς διαθέτει ακόμα τρία σούπερ γιοτ.

Το σκάφος έχει ρίξει άγκυρα βορειοανατολικά της εισόδου του λιμανιού, ώστε να μην εμποδίζει τη ναυσιπλοΐα καθώς λόγω του μήκους και του βάθους του, δεν ήταν δυνατόν να δέσει μέσα στο παλιό λιμάνι.

Μέσω πράκτορα, οι επιβαίνοντες στο σκάφος εξασφάλισαν -ύστερα από έλεγχο των λιμενικών αρχών τα απαραίτητα έγγραφα- ώστε κατά το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στα Χανιά να μπορούν να αποβιβαστούν από αυτό.

Η πολυτελής θαλαμηγός πραγματοποιεί κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά, καθώς πριν την Κάρπαθο, η θαλαμηγός είχε περάσει από την Ρόδο, την Σύμη και την Κω. Το «Eclipse», έχει μήκος 164 μέτρα. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, 24 σουίτες – ξενώνες, δύο πισίνες, ντίσκο. Διαθέτει ακόμα, τρία βοηθητικά σκάφη και ένα μίνι υποβρύχιο με δυνατότητα κατάδυσης στα 50 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 70 άτομα. Επιπλέον, η θαλαμηγός διαθέτει εκτοξευτήρες πυραύλων, αλεξίσφαιρα τζάμια, αλλά και ασπίδες τεχνολογίας λέιζερ.