Υπερτριπλασιασμός πωλήσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca

Υπερτριπλασιασμός πωλήσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca
epa06118564 (FILE) - A file photo dated 02 March 2010 showing the company sign outside the Pharmaceutical company AstraZeneca research and development plant in Lund, Sweden. Anglo-Swedish pharmaceutical company AstraZeneca said 31 July 2017 the US regulators had given AstraZeneca's Imfinzi immunotherapy drug what is called the 'Breakthrough Therapy Designation' by the US Food and Drug Administration (FDA) for patients with locally-advanced unresectable non-small cell, non-metastatic lung cancer. The company said that following the 'Breakthrough Designation' it hopes to bring the drug treatment to patients as soon as possible. EPA/DRAGO PRVULOVIC SWEDEN OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το εμβόλιο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, περιλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην παραγωγή και την πιθανή σύνδεση με ορισμένες σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες

Οι πωλήσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτριπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 894 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η φαρμακοβιομηχανία επικαιροποίησε τις προβλέψεις της για το 2021 ώστε να περιλαμβάνουν τις πωλήσεις από τη μονάδα Alexion.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανο-σουηδική εταιρεία καθυστέρησε επίσης την υποβολή αίτησης στις αμερικανικές αρχές για την έγκριση του εμβολίου της για το β’ εξάμηνο του έτους.

Το εμβόλιο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, περιλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην παραγωγή και την πιθανή σύνδεση με ορισμένες σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες, που ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία, η οποία έχει πει πως δεν θα βγάλει κέρδος από το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επικαιροποίησε το guidance της για να περιλαμβάνει τη συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα για την εξαγορά της Alexion που δραστηριοποιείται στα σπάνια φάρμακα.

Η AstraZeneca αναμένει τώρα ο συνολικός της κύκλος εργασιών να αυξηθεί κατά περίπου 20% φέτος και τα κέρδη της από βασικές δραστηριότητες στα 5,40 δολάρια ανά μετοχή. Στην πρόβλεψη δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 25% στα 8,22 δις. δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο σε σταθερή συναλλαγματική βάση, ενώ τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 90 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 92 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές επί πωλήσεων 7,58 δις. δολαρίων.

, ενώ αρχικά ήλπιζε η αίτηση να υποβληθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.