iPhone 6: Κοστίζει στην Apple 200 δολάρια, ενώ πωλείται 649 δολάρια

iPhone 6: Κοστίζει στην Apple 200 δολάρια, ενώ πωλείται 649 δολάρια

Τι δείχνει έρευνα της IHS για το κόστος κατασκευής του νέου μοντέλου - «Συγγνώμη» από την Apple για το iOS 8.

H εταιρεία IHS με έρευνα της ισχυρίζεται ότι το iPhone 6 κοστίζει στην Apple περίπου 200 δολάρια και πωλείται 649 δολάρια, δηλαδή το περιθώριο κέρδους ξεπερνάει τα 400 δολάρια ανά κομμάτι.

Το πιο ακριβό τμήμα του νέου iPhone 6 είναι η οθόνη αφής, με κόστος από 45 μέχρι 53 δολάρια. Η μπαταρία κοστίζει 4 με 5 δολάρια, ο αποθηκευτικός χώρος των 16GB κοστίζει 15 δολάρια, ενώ η κάμερα από 11 μέχρι 13 δολάρια.

Η παραπάνω τιμή αφορά το iPhone 6 με αποθηκευτικό χώρο 16GB, ενώ το iPhone 6 Plus κοστίζει στην Apple 216 δολάρια, ενώ πωλείται 749 δολάρια.

Δηλαδή ενώ το iPhone 6 Plus πωλείται κατά 100 δολάρια ακριβότερα από το iPhone 6, το κόστος κατασκευής του είναι 16 μόλις δολάρια παραπάνω.

Παράλληλα, η νέα συσκευή κοστίζει στην Apple μόλις 5 δολάρια παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο, iPhone 5S.

Οι διαφοροποιήσεις έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

«Συγγνώμη» από την Apple για το iOS 8

H Apple πάντως δεν σταματάει να δέχεται «χτυπήματα» τις τελευταίες ώρες.

Το video που κυκλοφορεί στο YouTube με το iPhone 6 να «λυγίζει» έχει προσελκύσει 16 εκατ. θεατές, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει την αναβάθμιση του λογισμικού προγράμματος iOS 8 για το iPhone 6 μόλις μία ώρα, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Την Τετάρτη, η Apple διέθεσε στους χρήστες συσκευών της την πρώτη αναβάθμιση του iOS 8, το 8.0.1., το οποίο υποτίθεται πως θα διόρθωνε bugs που είχαν εντοπιστεί μέχρι τώρα στο λογισμικό. Όσοι «κατέβασαν» το αναβαθμισμένο λογισμικό όμως, έμειναν χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη αφής του κινητού.

Πολλοί άφησαν οργισμένα μηνύματα στα διαδικτυακά forum της Apple αλλά και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter.

Μετά από περίπου μία ώρα, η Apple απέσυρε την ενημέρωση 8.0.1. ενώ λίγο αργότερα δημοσίευσε έναν οδηγό επανεγκατάστασης του iOS 8.

«Ζητούμε συγνώμη για τη μεγάλη αναστάτωση που βίωσαν οι χρήστες μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Apple και συμπληρώνει: «Δουλεύουμε νυχθημερόν για να ετοιμάσουμε το iOS 8.0.2. που θα λύσει το θέμα». Δήλωσε μάλιστα πως η λύση θα δοθεί «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες»

Όσον αφορά στο «λύγισμα» της συσκευής, όπως αναφέρουν ειδικευμένα sites τεχνολογίας αυτό συμβαίνει επειδή το νέο μοντέλο είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά και πολύ λεπτότερο από τα προηγούμενα και το αλουμινένιο πλαίσιο του δεν είναι αρκετά συμπαγές.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Apple πούλησε 10 εκατ. iPhone 6 σε ένα Σαββατοκύριακο!

Τα μυστικά του iOS 8