iPhone 6 plus: Θα έβγαινε στην αγορά αν ζούσε ο Στιβ Τζομπς;

iPhone 6 plus: Θα έβγαινε στην αγορά αν ζούσε ο Στιβ Τζομπς;

Ένα smartphone που «ξεφεύγει» από τη μέχρι τώρα λογική της Apple.

Αν ζούσε ο Στιβ Τζομπς δεν είναι σίγουρο ότι το iPhone 6 Plus θα έβλεπε το φως της ημέρας.

Με οθόνη 5,5 ιντσών το iPhone 6 Plus είναι ενα μεγάλο κινητό, όπως και όλα σε αυτή τη κατηγορία, το οποίο θυσιάζει την ευκολία στο κράτημα και στη μεταφορά στο βωμό της μεγάλης οθόνης άρα και της μεγαλύτερης επιφάνειας εργασίας. Οι συσκευές αυτές σίγουρα απευθύνονται σε ενα κοινό που επιζητά τη μεγάλη επιφάνεια εργασίας για ειδικούς – επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Βέβαια το σερφάρισμα, η παρακολουθηση video αλλά και ειδικά τα παιχνίδια επωφελούνται απο τη μεγάλη οθόνη.

Το iPhone 6 Plus έχει οθόνη ανάλυσης 1080p η οποία σε συνδιασμό με τις 5,5″ δίνει μια πολυ καλή πυκνότητα pixel αλλά υπάρχουν και καλύτερες σε αυτό το τομέα. Στην πράξη η οθόνη είναι πολύ καλή σε όλους τους τομείς.

To iOS 8 προσφέρει αρκετά νέα στοιχεία για να κάνει πιο εύκολη τη χρήση της μεγάλης συσκευής με το ένα χέρι, αλλάζει διάταξη η επιφάνεια εργασίας, όπως και στο iPad, έχει ζούμ, ενώ οι βαισκές εφαρμογές έχουν διαφορετική λειτουργικότητα ανάλογα τη διάταξη της οθόνης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν αυτές του iPad.

Διαβάστε ακόμη: Τι πρέπει να ξέρετε για τo iPhone 6

Ενα αρνητικό σημείο του iPhone 6 Plus αφορά τη μετατροπή των εφαρμογών στη νέα ανάλυση 1080p κάτι που μπορεί χαλάσει κάπως την εικόνα αλλά και την λειτουργικότητα των εφαρμογών. Βέβαια αυτό το πρόβλημα θα λυθει στις μελλοντικές εκδόσεις των εφαρμογών αφού γίνουν απαραίτητες προσαρμογές απο τους προγραμματιστές.

Η φωτογραφική μηχανή είναι καλύτερη απο αυτή του iPhone 6, προσφέρει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, και γενικά πρόκειται για μια απο τις καλύτερες κάμερες στα Smartphones γενικά ενώ και η αυτονομία είναι βελτιωμένη σε σχέση με το iPhone 6.

Σε αυτή τη κατηγορία υπάρχουν αρκετές συσκευές απο το Android και τα Windows Phone: Το κορυφαίο LG G3, το Samsung Galaxy Note 4, το πολυ καλό και λεπτό Huawei Ascend Mate 7, το Nokia Lumia 1520, τα οποία μπορεί να μην προσφέρουν την ανώτερη ποιότητα κατασκευής του iPhone 6 Plus αλλά σίγουρα θα είναι λίγο ή αρκετά πιο φθηνά.

Πηγή: digi1.gr