ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel

«Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια ανίκανα».

«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει:

«Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται στο δημοσίευμα. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)».

Σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή της δόσης της 9ης Απριλίου, για την οποία γίνεται λόγος στο δημοσίευμα, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το σενάριο αυτό.

Σε ό,τι αφορά στα περί ανάκλησης του προσωπικού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως «υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».
Τα κλιμάκια του ΔΝΤ στην Ελλάδα πάνε…διακοπές