Υπηρεσίες αξίας $100.000 προσφέρει η Google σε startups

Υπηρεσίες αξίας $100.000 προσφέρει η Google σε startups

Νέες εταιρείες από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία cloud και την τεχνογνωσία της Google για να αναπτυχθούν.

Στην ανακοίνωση ενός προγράμματος το οποίο θα προσφέρει πίστωση ύψους 100.000 δολαρίων στην cloud πλατφόρμα της για νεοσύστατες startups σε όλο τον κόσμο, προχώρησε η Google.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία συνοδεύεται κι από 24ωρη τεχνική υποστήριξη, παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο Google for Entrepreneurs Global Partner Summit και θα είναι διαθέσιμη για startups σε ολόκληρο τον κόσμο «μέσω “φυτωρίων startups”, startup accelerators κι επενδυτές».

Η Google συνεργάτεζεται ήδη με περισσότερους από 50 παράγοντες της αγοράς για να προσφέρει τις δωρεάν υπηρεσίες της σε startups οι οποίες είναι έως 5 ετών κι έχουν έσοδα χαμηλότερα από 500.000 δολάρια το χρόνο.

Η λεγόμενη Google Cloud Platform για startups σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την Amazon Web Services, την πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 8 χρόνια και υποστηρίζει ιστοσελίδες όπως τα Netflix, Reddit και Expedia. Η Google Cloud Platform από την πλευρά της έχει κι εκείνη σημαντικούς πελάτες, όπως τις Snapchat και Khan Academy.

Παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό που ξεκίνησε η Google, διαθέτει και η Microsoft. Το επονομαζόμενο BizSpark προσφέρει σε startups πίστωση 150 δολαρίων το μήνα για το Azure, τη δική της cloud πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη:

Το «κουτάλι κατά του Πάρκινσον» στην Google

Γνωρίστε πώς δουλεύει η Google