Υποχώρηση Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων

Υποχώρηση Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων

«Θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράστηκαν» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ. 

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων και η κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για το φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Κοιτάξτε, μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του. «Θα είναι πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Για το θέμα των ναυπηγείων θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης σε σύντομη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα του Reuters ότι δεν θα ερχόταν η τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Για το ίδιο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση για τον φόρο ακινήτων