Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς για τη MIG

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς για τη MIG
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Τράπεζας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών της.

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις μετοχές της MIG που δεν ελέγχει σήμερα, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης η Πειραιώς Financial Holdings A.E. ανακοίνωσε ότι, στις 6 Φεβρουαρίου, η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε 47.242.062 μετοχές της Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία.

Ως εκ τούτου, η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της.

Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Τράπεζας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών της και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων της, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης προς το Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα στη γενική συνέλευση της MIG οι αποφάσεις για την Attica Group αναβλήθηκαν και θα εξετασθούν σε επαναληπτική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Εκτός από την Πειραιώς, μειοψηφικό ποσοστό της MIG ελέγχει και ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets που είναι βασικός ανταγωνιστής της Attica στη γραμμή των Κυκλάδων. Ο κ. Ηλιόπουλος μέσω της Ratio Holdings, συμφερόντων της κόρης του Δέσποινας κατέχει το 5,48% των μετοχών της MIG.

Ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αν και η αγορά εκτιμά ότι μέσω των κινήσεών του επιδιώκει να καθυστερήσει ή ακόμη και να μπλοκάρει τη συγχώνευση Attica – ANEK, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να επιδιώκει να αποκτήσει ρόλο στην επόμενη ημέρα της Attica, διεκδικώντας κάποια assets, δηλαδή γραμμές ή πλοία, που μπορεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού να απαιτήσει να εξαιρεθούν από το deal.