Υψηλά έσοδα, αλλά πτώση της μετοχής – Τι συμβαίνει με την Samsung;

Υψηλά έσοδα, αλλά πτώση της μετοχής – Τι συμβαίνει με την Samsung;

Η εταιρεία θα έχει τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της. Γιατί, λοιπόν, ανησυχούν οι επενδυτές;

Παρόλο που η Samsung Electronics αναμένεται να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αύξηση όλων των εποχών στα κέρδη της της φέτος, ορισμένοι επενδυτές ήδη εκτιμούν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα γίνει θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Με τη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φτάνει τα 331 τρις ​​γουόν (293 δις. δολάρια), η κορεατική εταιρεία έχει αναδειχθεί ως η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ασίας και το μερίδιο της παρουσιάσει μια άνοδο τη τάξεως του 60% από το τέλος του 2015, κάνοντας ρεκόρ στα τέλη Μαρτίου.

Το μέλλον, μάλιστα, διαγράφεται ιδιαίτερα αισιόδοξο με τους αναλυτές να προβλέπουν πώς οι υψηλές τιμές των τσιπ θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά και με την κυκλοφορία του νέου smartphone της εταιρείας.

Τη θετική αυτή στάση δε τη βλέπουμε στο χρηματιστήριο, με τη μετοχή να έχει παρουσιάσει μια αύξηση μόλις 3%, και κάποιοι επενδυτές αμφισβητούν την μακροπρόθεσμη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και κατά πόσον μπορεί να διατηρήσει την αύξηση των κερδών της.

«Οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για το κατά πόσο η Samsung μπορεί να έχει αυτά τα νούμερα και την επόμεη χρονιά», είπε ο Park Jung-hoon, fund manager at HDC Asset Management.

Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη της Samsung αναμένεται να αυξηθούν μόλις 5,5% το επόμενο έτος σε σύγκριση με 61% το 2017, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των ερευνητών της Thomson Reuters.