Ήρθε η ώρα του διαζυγίου Τσίπρα – Αριστερής Πλατφόρμας

Ήρθε η ώρα του διαζυγίου Τσίπρα – Αριστερής Πλατφόρμας

Αναμένονται πολιτικές αποφάσεις άμεσα με την επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού - Σενάρια για ανασχηματισμό. 

Η συμφωνία επετεύχθη ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ελληνική βουλή που πρέπει μέχρι την Τετάρτη να περάσει κάποια πρώτα μέτρα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για το νέο δάνειο από τον ESM. Μετά και τη σημερινή αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας που χαρακτήρισε τη συμφωνία «ταπεινωτική», φαίνεται πως το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για ενδεχόμενο ανασχηματισμού ακόμα και απόψε το βράδυ, με πιο πιθανό σενάριο την απομάκρυνση των Στρατούλη και Λαφαζάνη που ψήφισαν «παρών» στη Βουλή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο οι υπουργοί που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά η περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το περιβάλλον της οποίας φαίρεται να δηλώνει ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να παραιτηθεί.  Στο Μαξίμου αναζητούν τρόπους να «αδειάσουν» την κυρία Κωνσταντοπούλου με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε επίπεδο εντυπώσεων και επικοινωνιακού σάλου.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις του δεν πρόκειται να «ρίξει» την κυβέρνηση.

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε μία κατ’ αρχήν ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους.

Αύριο, στις 8:30, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ακολούθως η Εκτελεστική Επιτροπή για ενημέρωση και συζήτηση επί της συμφωνίας.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο νέας σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ώρες υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή υπό τον πρωθυπουργό.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένουν ενημέρωση προ των κρίσιμων ψηφοφοριών για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.