Ήρθε το τέλος για τις πολιτικές διαφημίσεις της Meta στην Ευρώπη;

Ήρθε το τέλος για τις πολιτικές διαφημίσεις της Meta στην Ευρώπη;
Meta logo displayed on a phone screen and a laptop keyboard are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on October 29, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά αυστηρότερο πλαίσοο ελέγχου στις πολιτικές διαφημίσεις κάτι που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην εταιρεία.

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, η Meta, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πολιτικής διαφήμισης σε όλες τις πλατφόρμες της εταιρείας στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή γίνεται λόγω φόβων αδυναμίας συμμόρφωσης με τους νέους νόμους της ΕΕ για την πολιτική διαφήμιση.

Οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες σχεδιάζουν κανόνες που θα αναγκάσουν τις διαδικτυακές εταιρείες, όπως το Facebook και η Google, να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις. Μεταξύ των πληροφοριών θα πρέπει να περιλαμβάνονται στοιχεία για το πόσο κοστίζουν, ποιος πλήρωσε για το περιεχόμενο και πόσα άτομα τις έχουν δει.

Αυτές οι προτάσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη της Meta, τα οποία ανησυχούν για το πιθανό εύρος του ορισμού της πολιτικής διαφήμισης και το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta – της οποίας ο Mark Zuckerberg είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος – εξετάζει εάν θα ήταν ευκολότερο να καταργήσει όλες τις πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις στις πλατφόρμες της για να αποφύγει την παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ.

Η εταιρεία, μαζί με άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, έχει δεχθεί κριτική επειδή επέτρεψε στους χρήστες να διαδίδουν παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας στις πλατφόρμες της μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Η απόφαση για την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων στην ΕΕ δεν θα είχε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για την εταιρεία, καθώς αποτελεί ένα σχετικά μικρό ποσοστό των εσόδων της εταιρείας.

Τα δεδομένα της ερευνητικής ομάδας Insider Intelligence ανέφεραν ότι η πολιτική διαφήμιση στις ΗΠΑ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Meta, απέφερε έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2019 και 2020, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις. Η Meta ανέφερε κέρδη 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: