Ισχυρές εκτήξεις εκρήξεις στην Άγκυρα

Ισχυρές εκτήξεις εκρήξεις στην Άγκυρα
epa05427075 Turkish soldiers guard at Taksim Square in Istanbul, Turkey, 15 July 2016. Turkish Prime Minister Yildirim reportedly said that the Turkish military was involved in an attempted coup d'etat. The Turkish military meanwhile stated it had taken over control. EPA/TOLGA BOZOGLU

Σε εξέλιξη το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία. Από μια κλωστή κρέμεται η ειρήνη στη χώρα.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγοντα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, με έναν από τους στόχους να αποτελεί το αρχηγείο της αστυνομίας την Άγκυρα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την πρωτεύουσα, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου του RIA Novosti, και του Reuters.

Όπως αναμεταδόθηκε στο Twitter, ένα βίντεο δείχνει στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ προς το κτίριο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Όλες οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways και της Lufthansa που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Τουρκίας εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς ή επιστρέφουν εκεί από όπου απογειώθηκαν, σύμφωνα με εκπροσώπους των δύο εταιρειών, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία – Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την εξουσία