Ισχυροποιείται η συνεργασία της ΕΑΒ με την Lockheed Martin

«Στη διάρκεια των 45 χρόνων της ιστορίας της ΕΑΒ, η Lockheed Martin είναι ο πολυτιμότερος στρατηγικός εταίρος της», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Ζαχαρίας Γκίκας.

Το 1.500ό δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J παρέδωσε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή των δομικών συγκροτημάτων αποτελεί μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J Hercules που έχει αναλάβει η ΕΑΒ ως μοναδικός προμηθευτής των πελατών της Lockheed Martin παγκοσμίως.

Με την ευκαιρία αυτή, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του προγράμματος αεροσκαφών F-16, στο πλαίσιο του οποίου η ΕΑΒ αναλαμβάνει εκ νέου τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων τους, επίσης, ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

«Στη διάρκεια των 45 χρόνων της ιστορίας της ΕΑΒ, η Lockheed Martin είναι ο πολυτιμότερος στρατηγικός εταίρος της, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από τη συνεχή συνεργασία για τη δημιουργία υποδομών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στις αεροκατασκευές και την αναβάθμιση αεροσκαφών», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Ζαχαρίας Γκίκας.

Εκ μέρους της Lockheed Martin Aeronautics, απηύθυναν χαιρετισμούς η Susan Ouzts, αντιπρόεδρος F-16/F-2/T-50 Programs, η Janet Duffey, αντιπρόεδρος Supply Chain Management, η Karmyn Norwood, αντιπρόεδρος AMMM International Programs και ο Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, οι οποίοι συνεχάρησαν την ΕΑΒ και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το προσωπικό για τη συνεργασία τους και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην πορεία του προγράμματος.