Είσαι αντιπαθητικός; Μπορεί να κάνεις για entrepreneur

Είσαι αντιπαθητικός; Μπορεί να κάνεις για entrepreneur

Κι όμως, κάποιες ενοχλητικές παραξενιές που σας κάνουν... αχώνευτους, ίσως σας βοηθούν να πετύχετε στις επιχειρήσεις. Μην έχετε ενοχές.

Καμιά φορά νιώθετε να ασφυκτιάτε τηρώντας τους κοινά αποδεκτούς κανόνες. Νιώθετε ότι δεν ταιριάζετε με κανέναν, θεωρείτε τη δουλειά σας το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο, δεν έχετε υπομονή, ζητάτε από όλους το τέλειο, οι σχέσεις σας είναι συνήθως αποτυχημένες γιατί κανείς δεν σας αντέχει. Μήπως να δοκιμάζατε να γίνετε επιχειρηματίας;

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του entrepreneur John Rampton, οι παραξενιές του χαρακτήρα μπορεί να δείχνουν τάση για επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο. Αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί δικαιολογία για να γίνετε κακότροποι, ούτε ο κακός χαρακτήρας εγγυάται μια λαμπρή καριέρα. Απλώς, μπορεί τα παράπονα που δέχεστε για τη συμπεριφορά σας να μην απαιτούν αλλαγή χαρακτήρα, αλλά αλλαγή καριέρας.

Μονομανής

Ή αλλιώς εμμονικός, ή μανιακός με την τελειότητα. Αυτό οι περισσότεροι το θεωρούν αρνητικό, αλλά αν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιτυχημένο επιχειρηματία θα σας πει για την ακατανίκητη επιθυμία του που τον έκανε να μην σταματάει ποτέ και για τίποτα. Θα σας πει για εβδομάδες 100 ωρών, για προσωπικές θυσίες, για ανύπαρκτη προσωπική ζωή. Σε τι διαφέρει αυτό από την εμμονική συμπεριφορά;

Προβλήματα με την εξουσία

Σας έχουν πει πως δεν μπορείτε να ακολουθήσετε οδηγίες; Ότι πάντα θέλετε να κάνετε τη δουλειά με τον δικό σας τρόπο αγνοώντας και εντολές και συνεργάτες; Αντιμιλάτε στους ανωτέρους και τους υποδεικνύεται πώς θα έπρεπε να γίνεται η δουλειά; Αυτό που οι άλλοι θα χαρακτήριζαν προβληματική συμπεριφορά, για εσάς είναι ο τρόπος να φέρνετε σε πέρας τις αποστολές σας αυτοσχεδιάζοντας και καινοτομώντας. Αν θέλετε να πηγαίνετε συνεχώς by the book, ίσως είστε περισσότερο ένα εργατικό μυρμήγκι παρά ο επόμενος Στιβ Τζομπς.

Αποτυχημένες προσωπικές σχέσεις

Όποιος δεν έχει ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής πώς περιμένει να έχει φυσιολογική αισθηματική ζωή; Φυσικά και είναι έτοιμος να δεσμευτεί, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο· αλλά με την καριέρα του, όχι με κάποιο ταίρι. Αυτό που οι άλλοι βλέπουν ως άστατη ερωτική ζωή με ανθρώπους, στην πραγματικότητα είναι το περιθώριο ενός μεγάλου έρωτα με ένα πρότζεκτ.

Εσωστρέφεια και απομόνωση

Στην εποχή μας το networking και όλη η φιλοσοφία των επαγγελματικών σχέσεων ευνοούν την εξωστρέφεια και την ευχάριστη παρουσία παντού. Ωστόσο πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες -με διασημότερο τον Τζεφ Μπέζος- είναι ήσυχοι, λιγομίλητοι, σχεδόν ακοινώνητοι. Παράλληλα, όμως, ξέρουν να ακούν, να παρατηρούν, να σχεδιάζουν και να κάνουν πράξη σημαντικά πράγματα.

Αλαζονεία

Πιστεύετε ότι περιτριγυρίζεστε από ανίκανους, ηλίθιους, τεμπέληδες και αδιάφορους. Κι αν έχετε δίκιο; Η ταπεινότητα δεν είναι μια αρετή που σας βοηθάει να ξεχωρίσετε. Στη δική σας startup ο πρώτος που πρέπει να πιστέψει στις ικανότητες και το όραμά σας είστε εσείς. Θα είστε ο πρώτος σας επενδυτής, ο εμψυχωτής, ο οπαδός και ο υποστηρικτής. Πώς θα τα κάνατε όλα αυτά αν δεν πιστεύατε πως είστε μοναδικός και απίθανος;