Εισιτήριο των τελικών του NBA πωλήθηκε έναντι 36.843 δολαρίων

Εισιτήριο των τελικών του NBA πωλήθηκε έναντι 36.843 δολαρίων

Η «δίψα» των οπαδών των Warriors και των Cavaliers για τίτλο απογείωσε τις τιμές.

Οι τελικοί του ΝΒΑ ξεκίνησαν και η έξαρση των φιλάθλων στις Ηνωμένες Πολιτείες «αγγίζει το κόκκινο».  Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η «τρέλα» αυτή εκφράζεται με ακραίους τρόπους, όπως την αγορά ενός εισιτηρίου αξίας 36.843 δολαρίων, για μια θέση μερικών εκατοστών από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο για τον πρώτο τελικό της προηγούμενης Πέμπτης πουλήθηκε μέσω της ιστοσελίδας NBATickets.com, ένα site της Ticketmaster για επαναγορά εισιτηρίων του πρωταθλήματος. Ο τυχερός που παρακολούθησε από απόσταση αναπνοής τον αγώνα στο γήπεδο του Όκλαντ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του χώρου του NBA, τον MVP της φετινής χρονιάς Στέφεν Κάρι της ομάδας των Golden State Warriors και τον 4 φορές MVP ΛεΜπρον Τζέιμς των Cleveland Cavaliers.

Οι δύο ομάδες έχουν φανατικούς οπαδούς που έχουν στερηθεί για πολλά χρόνια την χαρά κάποιου τίτλου και που δικαιολογεί την αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια.

Οι Warriors έχουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα εδώ και 40 χρόνια ενώ οι Cavaliers δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ. Μάλιστα η πόλη του Κλίβελαντ έχει να γνωρίσει την χαρά ενός τίτλου σε κάποιο άθλημα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος NFL το 1964 από την ομάδα των Browns.

Με αυτή τη «δίψα» για τίτλους οι τυπικές τιμές των εισιτηρίων των τελικών έχουν εκτοξευθεί κατά 100% σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του 2014.

Ο πρώτος αγώνας βρήκε νικητές την ομάδα των Warriors, η οποία επικράτησε των Cavaliers με σκορ 108-100. Οι σειρά συνεχίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας.