Ισλαμικό κράτος: «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα… σύντομα»

Ισλαμικό κράτος: «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα… σύντομα»

Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί ο ISIS.

Με «ματωμένα Χριστούγεννα» απειλεί και φέτος το Ισλαμικό Κράτος και προαναγγέλλει επιθέσεις σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Βατικανό.

Χρησιμοποιώντας τους γνωστούς δίαυλους ιντερνετικής επικοινωνίας, οι τζιχαντιστές κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους, καλώντας του «μοναχικούς λύκους» τους να βάψουν με αίμα τις «γιορτές των Σταυροφόρων».

Ανάμεσά τους, μία φωτογραφία ενός Άγιου Βασίλη δίπλα σε ένα κουτί με εκρηκτικά να στέκεται μπροστά από την Times Square στη Νέα Υόρκη, με τον τίτλο «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα… σύντομα».

Απειλητικά μηνύματα στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά συνοδεύουν τις εικόνες που προαναγγέλλουν «μαύρα» Χριστούγεννα. «Θα καταστρέψουμε την χώρα σας όπως εσείς καταστρέψατε τη δική μας».

Ενδεικτικά, στα προκλητικά πόστερ σημαίες του Ισλαμικού Κράτους κυματίζουν πάνω από το φλεγόμενο Big Ben.

destructionuk1

Ανάμεσα στις τοποθεσίες υπό απειλή, η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Παρισιού και ο Πύργος του Αιφελ, και η οδός Regent του Λονδίνου.

Οι προπαγανδιστικές εικόνες έρχονται για να ξυπνήσουν μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, όταν μαχητής του ΙΚ, ο Τυνήσιος, Anis Amri, έριξε το φορτηγό του σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. Στο πλαίσιο αυτό, αυστηρά είναι τα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε δημόσιους χώρους στη Γερμανία ενόψει των Χριστουγέννων.