Ισραηλινό χτύπημα εναντίον Παλαιστινίων που ανέμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Πάνω από 100 οι νεκροί

Ισραηλινό χτύπημα εναντίον Παλαιστινίων που ανέμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Πάνω από 100 οι νεκροί
DEIR AL BALAH, GAZA - FEBRUARY 20: Locals conduct search and rescue operations among the rubble of buildings destroyed by an Israeli attack on Nuseirat camp in Deir al Balah, Gaza on February 20, 2024. Ashraf Amra / Anadolu (Photo by ashraf amra / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα σταματήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά «αρκετών ανθρώπων» μεταξύ του πλήθους που είχε περικυκλώσει φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας αφού ένιωσαν ότι βρίσκονταν υπό απειλή, δήλωσε σήμερα ισραηλινή πηγή ενώ οι υγειονομικές αρχές της Γάζας δήλωσαν ότι πάνω από 100 άνθρωποι που περίμεναν για βοήθεια σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Σε ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς σπρώχθηκαν και ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να πάρουν ανθρωπιστικές προμήθειες από τα φορτηγά. Δήλωσε ότι το περιστατικό είναι υπό εξέταση.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για επισιτιστική βοήθεια στην οδό Αλ-Ρασίντ στην πόλη της Γάζας αυξήθηκε σε 104, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας στη Γάζα, ενώ τουλάχιστον 760 άτομα τραυματίστηκαν.

«Όσο περισσότερο μιλάμε με τους ανθρώπους για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης κοντά στην πόλη της Γάζας σήμερα το πρωί, τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι πιστεύουν ότι ήταν παγίδα, ενέδρα», μεταδίδει ο Χάνι Μαχμούντ από τη Ράφα για το Al Jazeera.

«Μόλις οι άνθρωποι πλησίασαν τα φορτηγά που μετέφεραν επισιτιστική βοήθεια, δέχτηκαν πυρά. Υπήρχαν drones στον ουρανό. Υπήρχαν, επίσης, πυρά από ναυτικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή», προσθέτει.

«Ταυτόχρονα, αυτές στρατιωτικές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων που πεινούσαν, ήταν τραυματισμένοι και εκτοπισμένοι. Άνθρωποι που απλά προσπαθούσαν να πάρουν στα χέρια τους ό,τι μπορούσαν για να θρέψουν τις οικογένειές τους και να παραμείνουν ζωντανοί».

Η Χαμάς προειδοποιεί να σταματήσει τις συνομιλίες.

Η Χαμάς προειδοποιεί να σταματήσει τις συνομιλίες μετά τη «σφαγή του αλευριού», όπως αναφέρει η Haaretz, προειδοποίησε σε ανακοίνωση ότι η φονική επίθεση στους αμάχους στην πόλη της Γάζας θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτυχία των συνομιλιών με στόχο μια συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

«Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ηγεσία του κινήματος δεν είναι μια ανοιχτή διαδικασία εις βάρος του αίματος του λαού μας», τόνισε η παλαιστινιακή οργάνωση, αναφερόμενη στους νεκρούς, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα είναι υπεύθυνο για τυχόν αποτυχία των συνομιλιών.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε νέο απολογισμό που ξεπερνά τους 30.000 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος.

Καταδικάζουν Αίγυπτος και Ιορδανία

«Καταδικάζουμε την απάνθρωπη ισραηλινή στοχοποίηση άοπλων Παλαιστινίων πολιτών στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι στη βόρεια Γάζα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

«Θεωρούμε ότι η στοχοποίηση ειρηνικών πολιτών που σπεύδουν να παραλάβουν το μερίδιο της βοήθειας που τους αναλογεί αποτελεί ντροπιαστικό έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», προστίθεται στην ανακοίνωση, καλώντας τα διεθνή μέρη να τερματίσουν τον πόλεμο στη Γάζα.

«Καταδικάζουμε τη βάναυση στοχοποίηση από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις της συγκέντρωσης Παλαιστινίων που περίμεναν βοήθεια στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι κοντά στην οδό αλ-Ρασίντ στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: