Πυκνώνουν τα σύννεφα στην Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Πυκνώνουν τα σύννεφα στην Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πού οφείλεται η μείωση του ESI, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο, προκαλώντας ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) μειώθηκε τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (-0,4 μονάδες στο 95,4) όσο και στη ζώνη του ευρώ (-0,7 μονάδες στο 95,4), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν την Τετάρτη

Ταυτόχρονα, ο Δείκτης Προσδοκιών για την Απασχόληση (EEI) παρέμεινε σταθερός γενικά σε και τις δύο ζώνες (102 στην Ε.Ε. και 102,5 στη ζώνη του ευρώ), με μικρή αύξηση στην τελευταία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μικρή μείωση του δείκτη ESI στην ΕΕ οφειλόταν σε μειωμένη εμπιστοσύνη στους κλάδους των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ παράλληλα η εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερή στη βιομηχανία και αυξήθηκε ελαφρώς μεταξύ των καταναλωτών.

Σε επίπεδο μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, ο Δείκτης ESI επιδεινώθηκε στην Ιταλία (-1,6), ενώ ελαφρώς μειώθηκε στη Γερμανία (-0,6) και την Πολωνία (-0,5).

Αντίθετα, βελτιώθηκε σημαντικά στην Ολλανδία (+1,7), ενώ παρέμεινε σχετικά σταθερός στη Γαλλία (-0,3) και την Ισπανία (-0,2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: