Ιστοσελίδα πορνό προσφέρει υποτροφία ύψους 25.000 δολαρίων

Το χρηματικό βραβείο θα δοθεί στην καλύτερη απάντηση στην ερώτηση: «Πώς προσπαθείτε να κάνετε τους άλλους χαρούμενους;».

της Τάνια Μπάσου

Η πορνογραφική ιστοσελίδα Pornhub.com, με 78,9 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε μεμονωμένα βίντεο ετησίως, ανακοίνωσε ότι θα δώσει υποτροφία ύψους 25.000 δολαρίων για πανεπιστημιακές σπουδές. Ένα από τα κριτήρια θα είναι ένα βίντεο που κάθε υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλλει, στο οποίο θα απαντά στο ερώτημα «Πώς προσπαθείτε να κάνετε τους άλλους χαρούμενους;».

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε εκατομμύρια ανθρώπους να νοιώσουν χαρούμενοι κάθε μέρα» δηλώνει η εταιρεία στο Pornhub Cares, το φιλανθρωπικό σκέλος της ιστοσελίδας πορνό. «Και θα θέλαμε να βοηθήσουμε τον παραλήπτη της πρώτης ετήσιας Υποτροφίας Pornhub Cares να υλοποιήσει τον στόχο του για να κάνει το ίδιο».

Φεμινιστικές ομάδες και ομάδες εναντίον της σεξουαλικής βίας αντέδρασαν έντονα, λέγοντας ότι η υποτροφία είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν νέες κοπέλες που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για να πάνε στο πανεπιστήμιο να φτιάξουν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τον εαυτό τους μέσα.

«Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες και τη ζημιά που προκαλεί η πορνογραφία» δήλωσε στην Washington Post η Ντον Χόκινς, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης. «Αυτά τα βίντεο θα τους συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους και θα επηρεάζουν τη δουλειά και τις σχέσεις τους στο μέλλον… Είναι πραγματικά ατυχές που επιβάλλουμε στα παιδιά μας να πουλάνε τα κορμιά τους για να λάβουν εκπαίδευση».

Ο αντιπρόεδρος της Pornhub, Κόρεϊ Πράις, απάντησε ότι ακόμα και οι επικριτές της πορνογραφίας μπορούν να υποβάλλουν το δικό τους βίντεο, λέγοντας ότι «Δεν χρειάζεται να γυρίσεις τσόντα για να είναι ο νικητής».