Ισχυρό «μάζεμα» για τις ζημίες στη μητρική του Viber

Ισχυρό «μάζεμα» για τις ζημίες στη μητρική του Viber
epa05269132 The logo of the messaging application Viber is pictured on a smartphone in Taipei, Taiwan, 21 April 2016. According to news reports Viber will be rolling out its end-to-end (E2E) encryption for its more than 700 million users. One of the most popular messaging application is owned by Japanese ecommerce Rakuten. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Rakuten κατέγραψε ζημίες ύψους 71 δισεκατομμυρίων γιεν.

Ο ιαπωνικός όμιλος της Rakuten -της εταιρείας του Viber– νακοίνωσε την Τετάρτη σημαντικό περιορισμό ζημιών για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και fintech.

Η λειτουργική ζημία των 33,3 δισ. γεν (221 εκατ. δολάρια) ήταν βελτίωση σε σχέση με τη ζημία των 54 δισ. γεν το τρίτο τρίμηνο και λιγότερο από το ήμισυ της ζημίας που καταγράφηκε την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, εξακολουθεί να σηματοδοτεί το 14ο συνεχόμενο τρίμηνο της Rakuten στο κόκκινο και ήταν μεγαλύτερη από τη μέση εκτίμηση για ζημία 28 δισ. γιεν που προέκυψε από εννέα αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG.

Οι επίμονες απώλειες στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας έχουν καταστήσει πιο δύσκολο για τη Rakuten να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε ζημίες ύψους 71 δισεκατομμυρίων γιεν.

Η Rakuten έχει ανεξόφλητο χρέος 1,8 τρισ. γεν, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τον περασμένο μήνα η Rakuten προχώρησε σε αναχρηματοδότηση ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ ύψους περίπου 1,75 δισ. δολαρίων που έπρεπε να εξοφληθούν φέτος και η Rakuten πούλησε πρόσφατα τμήματα των τραπεζικών της κλάδων και των τίτλων της για να δημιουργήσει ρευστότητα.

Ο οικονομικός διευθυντής Κέντζι Χιρόζε σημείωσε πως ο όμιλος διαθέτει τώρα αρκετή ρευστότητα για να καλύψει όλες τις αποπληρωμές του χρέους του φέτος και θα συνεχίσει την πολιτική του να δίνει προτεραιότητα στη μη τοκοφόρα χρηματοδότηση για να μειώσει το βάρος του χρέους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com